Политик от Белгия рева и празнува едновременно

Политик от Белгия рева и празнува едновременно | StandartNews.com

Зам. кметът на провинция Антверпен в Белгия г-жа Инга Вераерт остана със смесени чувства след победата на "червените дяволи" с 1:0 над Швеция. Причината е, че тя е роден в Стокхолм и е на половина шведка. "Баща ми е от там и съм живяла първите 8 години в Стокхолм. Съпругът ми Филип и синът ми - Хари пък са фенове на Белгия.

Ние гледахме мача заедно - те облечени с артикули в червено, черно и жълто, а аз в цветовете на Швеция. Пихме обаче белгийска бира. Накрая бях тъжна, че родината ми загуби, въпреки че бяха по-добрият отбор. Надявах се Златан Ибрахимович да направи нещо повече. Все пак Златан е само един, нали!", каза кметицата с двойно гражданство.

В същото време пък Ибра направи изключително емоционално обръщение към шведския народ. "Искам да ви благодаря! Без вас никога нямаше да реализирам мечтите си. Винаги ще бъда със синьо-жълто сърце. Вие знаете, че съм роден в гето (квартал Розенгард в Малмьо), но все пак получих шанса. Защото аз съм Швеция!", заяви Ибра, като обяви, че това бе последният му мач с националната фланелка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай