Плачи: Страхотна игра, и 2-та отбора бяха брилянтни

Плачи: Страхотна игра, и 2-та отбора бяха брилянтни | StandartNews.com

Гданск. "Това бе един страхотен мач, и двата отбора бяха брилянтни и играха на много високо ниво", заяви селекционерът на България Камило Плачи след голямата победа над Полша с 3:2 на Европейското първенство по волейбол.

"Лъвовете" обърнаха домакините от 0-2 гейма, както и от изоставане с 6-9 в тайбрека, за да достигнат до успеха и да се класират за четвъртфиналите на турнира.

"Това бе един страхотен мач, и двата отбора бяха брилянтни и играха на много високо ниво. Когато се погледне резултата, разликата е малка, но разликата между победител и загубил е огромна. Поздравявам Полша за представянето им, благодаря на полските фенове за това, което направиха днес. Сега започваме да мислим за следващия мач", коментира Плачи след двубоя.

"За нас бе удоволствие да сме част от това шоу", обяви капитанът на българския национален отбор Тодор Алексиев след страхотния обрат.

"Искам да благодаря на Полша за този страхотен мач с феноменална атмосфера. За нас бе удоволствие да сме част от това шоу. Сега трябва да се приготвим за следващия ни мач, който отново ще бъде една голяма битка", каза Алексиев след срещата.

На четвъртфиналите България ще се изправи срещу Германия тази вечер от 21:00 часа българско време. В груповата фаза германците ни победиха с 3-2.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай