Питат Орешарски за нов стадион

Боби пуска кандидатура за Евро 2020 при "да"

Питат Орешарски за нов стадион | StandartNews.com

София. Ремонт на "Васил Левски", нов национален стадион или нищо? И този въпрос изникна пред Пламен Орешарски.

БФС изпрати вчера писмо до премиера. Той ще реши дали ще кандидатстваме за домакинство на Евро 2020, или не. От централата на "Иван Асен II" запознаха Орешарски с изискванията на УЕФА към страните, които проявяват интерес да приемат мачовете от шампионата на Стария континент.

Както е известно, юбилейното първенство ще се проведе в няколко държави. Боби Михайлов и компания се прицелиха в комплект "Стандартен" в по-скромен вариант. Той включва 3 мача от групова фаза, както и един 1/8- финал, който може да се проведе на стадион с капацитет от 33 000 места. За целта БФС предлага и две решения. Първото е ремонт на стадион "Васил Левски", за да може да отговори на изискванията на УЕФА за срещи от такъв ранг. Другият е старт на проекта, за който се говори от години - ново съоръжение.

"То няма да функционира само за футбол, а ще има всички съвременни условия за различни мероприятия. Сигурност, уют, забавления и удобен транспорт", пишат от футболната централа.

Премиерът трябва да вземе решение в близките дни. "Крайният срок за заявяване на интерес към домакинство на Евро 2020 е 26 август 2013 г. Има твърде малко време за изготвяне на необходимите документи, които трябва да бъдат изпратени официално до централата на УЕФА най-късно на 12 септември 2013 г. Градовете домакини ще бъдат определени през септември 2014 г.", завършва Борислав Михайлов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай