Пиронкова среща рускиня, Халеп е първата полуфиналистка

Пиронкова среща рускиня, Халеп е първата полуфиналистка | StandartNews.com

Ракета №1 на България Цветана Пиронкова ще играе срещу рускинята Елена Весина в третия ден от Турнира на шампионките. Мачът на пловдивчанката започва не по-рано от 19,00 ч в з. „Арена Армеец". Първият двубой от програмата преди това ще противопостави победителките в първите мачове от група „Средец" Ана Иванович (Сърб) и Саманта Стосър (Авл). Двубоят ще стартира в 17,00 ч.

Иначе в другата група – „Сердика" Симона Халеп постигна втора поредна победа. Румънката надигра Ализе Корне от Франция в два сета – 6:4, 6:4. С този успех поставената под №1 в схемата Халеп стана първата сигурна полуфиналистка в турнира.

„Много съм щастлива. Мога да играя и по-добре. Днес бях малко нервна, но радващото е, че спечелих. На полуфиналите ще се опитвам да задържа силната и да спечеля. Преди това имам още един мач от групите, в който също трябва да се представя добре", каза Халеп. Симона бе подкрепяна и от колоритна агитка от 20 души.

При всяка нейна спечелена точка, феновете развяваха знамена и шалчета, а когато Халеп взе и последната точка те направо изригнаха. „Много съм благодарна за подкрепата. Супер сте", каза Халеп след мача.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай