„Пирин" стартира с нов треньор и 30 футболисти

„Пирин" стартира с нов треньор и 30 футболисти | StandartNews.com

Отборът на ОФК „Пирин" - Благоевград започна подготовка за новия футболен шампионат с 30 състезатели и нов старши треньор – Стефан Генов. По традиция свещеник извърши водосвет, за да има успех тимът. Вече ги няма в състава Александър Дюлгеров, Даниел Генов, Емил Виячки, Янко Сандански, бразилците Маркиньос и Бергонси.

Сред новите попълнения най-известни са имената на Владислав Златинов и Станислав Костов, другите нови са Християн Казаков и Костадин Ничев. От „Лудогорец" като преотстъпен идва вратарят Георги Аргилашки. Другите две нови имена са Тодор Гочев от „Нефтохимик" и Манол Чапов от „Локомотив" - Мездра.

С мъжкия отбор тренират и някои талантливи юноши. Отборът ще тренира до 1 юли в Благоевград, а след това ще е две седмици на лагер в Банско.

Треньорът Стефан Генов бе категоричен, че избрал „Пирин", защото „тук просто мирише на футбол".
На първата тренировка присъстваха кметът на община Благоевград Атанас Камбитов и председателят на общинския съвет Радослав Тасков.
Градоначалникът заяви, че тимът ще има бюджет от 2 милиона лева за новия сезон. Той призна ,че финансирането е трудно, не липсват и спонсори, но тежестта е основно на общината.

Важно е да се използват наши момчета в мъжкия отбор и да запазим мястото си в „А"-група, подчерта Камбитов. Общината в момента кандидатства за 500 хил. лв. от Министерството на спорта за изграждане на козирка на градския стадион „Христо Ботев".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай