Пилотите на Hyundai Racing Trophy участваха в социална инициатива

Пилотите на Hyundai Racing Trophy участваха в социална инициатива | StandartNews.com

Пилотите на Hyundai Racing Trophy взеха участие в социалната инициатива „Състезания, но не на пътя, безопасността е пътят" преди церемониалния старт на рали „България". В рамките на 46-ото издание на престижното състезание ще се проведе и вторият кръг от едномарковия шампионат. В първия ден на състезанието стартираха два екипажа – победителят от първия кръг на рали „Твърдица - Елена" Григор Григоров с навигатор Янаки Янакиев и Дочо Цвятков с ко-пилот Линда Багерова.

Кампанията за безопасността на пътя се проведе на централния площад пред Община Самоков. Специални гости на събитието бяха - ст. инсп. Любомир Рангелов – сектор „Пътна полиция" при ОДМВР - София, пилотите - Екатерина Стратиева и Крум Дончев и пилотските екипажи на Hyundai Racing Trophy - Дочо Цвятков с Линда Багерова и Григор Григоров с Янаки Янакиев. Целта на социалната инициатива е посланието за безопасност на пътя да достигне до подрастващите младежи чрез професионалистите от автомобилния спорт. Заедно те обясниха пред присъстващите деца, че състезанията и високата скорост се провеждат в обезопасени и контролирани участъци и колко е важно да се внимава на пътя и да се спазват правилата за движение.

„Спомням си, когато бях малко дете и гледах рали „Албена". Толкова много исках да бъда като пилотите. Но с годините наистина разбрах, че безопасността е най-важното. На състезанията слагаме каски, колани, имаме ролбари, които ни обезопасяват", заяви Екатерина Стратиева.

Екипажите на Hyundai Racing Trophy имаха възможността да демонстрират пред децата състезателния автомобил Hyundai i20 Coupe R1.

„Колите на Hyundai Racing Trophy са по-различни от стандартната. Взети са всички мерки за безопасност, така че колата да бъде лесна за употреба. Има ролкейдж, който предпазва при злополуки и катастрофи.", коментира победителят от първия кръг на едномарковия шампионат Григор Григоров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай