„Пчелна майка" спечели Kamenitza Фен купа в Монтана

„Пчелна майка" спечели Kamenitza Фен купа в Монтана | StandartNews.com

Монтана. Врачанският „Пчелна майка" спечели последният регионален полуфинал на Kamenitza Фен Купа 2014 за областите Враца, Видин и Монтана. Купата на шампионите връчи лично легендата от САЩ'94 Трифон Иванов. Той поздрави победителите и пожела успех на последните двама претенденти за Маракана, класирали се за Националните финали на турнира.

Заедно с „Пчелна майка" на крачка по-близо до мечтаното пътуване до Рио се приближават и момчетата от „ВиК ООД Враца". Двата тима финалисти доказаха категорично своето превъзходство, а финалното дерби предложи на посетителите на стадион „Огоста" в Монтана едно невероятно футболно зрелище. Резултатът бе открит от нападателя на „Пчелна майка" Владимир Вълов (Сисо) в началото на второто полувреме. Минута след това „ВиК ООД Враца" изравниха. Последваха два бързи гола на втория нападател на „Пчелна майка" Станислав Димитров (Бекам), с което резултатът стана 3:1 за шампионите. В последната минута на срещата „ВиК ООД Враца" успяха да отбележат още един почетен гол и с това се оформи крайното 3:2 за „Пчелна майка".

Подгласниците „ВиК ООД " ще имат своя шанс за реванш по време на Националните финали, които ще се проведат на 30 и 31 август на „Градски стадион" в Русе. Там 24-те най-добри отбора от цяла България ще се впуснат в титанична битка за големия залог пред приятелите от квартала в тазгодишното издание на турнира - пътуване до меката на футбола в Бразилия – легендарния стадион Маракана в Рио де Жанейро.

Почетните трета и четвърта позиция останаха за отборите „Еталон 05" и „Манастирище 2000". Освен четирите тима призьори, на сцената се качиха и отличените с индивидуални награди футболисти. Цветан Димитров от „ВиК ООД Враца" бе обявен за „Най-добър вратар". Тодор Кръстев от „Пчелна майка" получи титлата „Най-атрактивен съзтезател", а отличието „Най-спортсменски отбор" отиде при момчетата от „Балкан" (Ботевград).

Бразилските футболни емоции на стадион „Огоста" ескалираха още вчера по време на демонстративния мач за старта на турнира. В него един срещу друг се изправиха отборът на Община Монтана срещу сборен тим на местни журналисти. Капитанската лента на отбора на общината бе на ръката на кмета Златко Живков, а заедно с него в нападение играеше заместник-кметът Диман Георгиев. Редовното време изтече при равен резултат 1:1 и се стигна до дузпи. За съжаление на многобройните поддръжници на общинския отбор, журналистите бяха по-концентрирани и спечелиха мача с 4:3.

За доброто настроение на феновете се грижеха и корпоративните партньори на Фен Купа – adidas, GLOBUL, Ford Moto-Pfohe и Samsung. Късметът се усмихна на Елена Георгиева от Враца, чието име беше изтеглено от водещите Иво Райчев и Мишо Дюзев по време на куиз играта на GLOBUL, в която феновете отговарят на въпроси свързани с Фен Купа. Благодарение на късмета и познанията си тя спечели страхотния смартфон Samsung Galaxy Core. Кристиян Нейков от Видин си спечели спа-уикенд за двама в Банско от футболното жонглиране на Ford Moto-Pfohe. Ловкият участник успя да реализира 49 крачета от седнало положение и с това си заслужи страхотната награда. Най-силният футболен удар в играта на Samsung „Силен шут" бе регистриран от Владимир Димитров, който шутира кожената сфера с впечатляващите 113 км/ч и си спечели оригинална фланелка на английския Челси.

Последната спирка по пътя на Kamenitza Фен Купа 2014 е в Русе на „Градски стадион", където на 30 и 31 август ще се проведат Националните финали на турнира. По време на кулминацията на най-големия и вълнуващ футболен турнир за приятели в България, футболните фенове ще станат свидетели на 52 феноменални футболни сблъсъка между най-добрите 24 отбора в тазгодишното издание на Фен Купа.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай