Петък,

От БФС отказали входиране на кандидатурата на Порточанов

От: Пламен Вълков -
От БФС отказали входиране на кандидатурата на Порточанов
A
A
A

Днес управителят на Септември Симитли - Пламен Скендерски, се е опитал да входира предложението на Септември за издигане кандидатурата на Христо Божинов Порточанов за президент на БФС. От деловодството на БФС категорично са отказали да приемат предложението, под предтекст, че изпълнителният директор Борислав Попов е в болнични, пише dsport.

"Всичко това стана, след като около 15 минути служителката се суетеше и звънеше по телефона, незнайно на кого. Искаме да уведомим цялата футболна общественост, че БФС нагло лъже, че все още няма кандидатури за президент на БФС. По-скоро, в разрез с цялото българско законодателство, те отказаха днес да приемат предложението на ФК Септември Симитли за издигане кандидатурата на Христо Божинов Порточанов за такъв.

Не ни е ясно кой позволява на БФС да потъпква по такъв безпардонен начин действащото законодателство в България. В крайна сметка, никой от съюза все още не е съобщил официално, че Конгресът на БФС се отлага. Ако е така, призоваваме Ви още утре да го напавите. Не може заболяването на един човек да спре работата на една такава огромна институция, като тук пожелаваме на Борислав Попов скорошно оздравяване. Очакваме, при положение че официално бъде съобщено, че Конгресът се отлага, то да бъде насрочен още за месец януари, тъй като в крайна сметка, не е проблем да се проведе в зала „Армеец“, пък ако щете и на Боянските поляни или пък на открито на стадиона на базата на БФС, при спазване на всички противоепидемични мерки. Ако всичко това не се случи, ще се наложи да предприемем събирането на подписка от 1/3 от клубовете за насрочване на конгрес на БФС, съгласно Устава. С това искаме да спрем един път за винаги спекулациите, че няма кандидати за президент на БФС”, заяви Пламен Скендерски.


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички