Осмата за Лудогорец е факт (ВИДЕО)

„Орлите“ разнищиха Черно море с 4:1 в последния кръг

Осмата за Лудогорец е факт (ВИДЕО) | StandartNews.com

Лудогорец стана шампион на България за осми пореден път! „Орлите“ направиха това в последния кръг след като размазаха Черно море 4:1 в Разград и останаха недостижими на върха. Хеттрик за „зелените“ вкара поляка Якуб Шверчков, а първият гол бе дело на Димо Бакалов. За „моряците“, които бяха без повечето си титуляри точен бе Жоржиньо.

По този начин отборът от Разград продължава шампионската си серия, започнала с влизането на отбора в елита през сезон 2011/12. Тимът бе лидер в първенството през цялата 2019-а, но с няколко грешни стъпки позволи на ЦСКА да се надява на друг развой до последния кръг. В него обаче Лудогорец не постави под съмнение победата си, която освен титлата, гарантира на отбора и поредното участие в Шампионска лига.

ВИЖТЕ ВИДЕО ТУК

Лудогорец стана третият най-успешен отбор във футболната история на България. "Орлите" триумфираха за осми пореден път, като вече са само на титла от легендарния рекорд на ЦСКА, който е от девет поредни титли. "Армейците" печелят златните медали от 1954 година до 1962 година, а това постижение изглеждаше недостижимо преди няколко сезона, но сега "орлите" са само на титла от изравняването му. Клубът на Кирил Домусчиев вече е еднолично на трето място във вечната ранглиста на футболна България, след като изпревари с една титла Славия.

Лидер остана ЦСКА с 31 титли, а Левски има 26 титли. Интересното е, че "червените" спечелиха последно през 2008 година, а "сините" през 2009 година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай