Осем балкански страни участват в семинара на АБАФ в Тетевен

Осем балкански страни участват в семинара на АБАФ в Тетевен | StandartNews.com

Тетевен. Семинарът за леката атлетика в училище, организиран съвместно от Асоциацията на Балканските атлетически федерации (АБАФ) и московския Регионалния център за развитие (РДЦ) на Международната федерация по лека атлетика (ИААФ), стартира днес в спортната база в Тетевен.

Участие във форума взимат представители на Албания, Босна и Херцеговина, Гърция, Македония, Румъния, Хърватия, Черна гора и България. Останалите 4 федерации членки на АБАФ (Армения, Молдова, Сърбия и Турция) вече са преминали обучение по тази прорама и я прилагат в страните си, затова не участват в тетевенския семинар.

Лектор е Боштян Брадешко (Словения), който е сертифициран лектор по програмата за Детска атлетика на ИААФ и вече е провеждал подобно обучение в Кипър.

Координатор на проекта е Вадим Зеличонок (Русия), Директор на РДЦ Москва и член на съвета на Европейската атлетика. Проектът за Семинар за лека атлетика на Балканите бе осъществен с личното съдействие на Сергей Бубка, вицепрезидент на ИААФ, който подкрепи инициативата пред департамента за развитие на Световната федерация.

Семинарът бе открит от Добромир Карамаринов, президент на АБАФ и БФЛА и член на Съвета на Европейската атлетика. Той приветства участниците и посочи, че за момента Словения е представена в Балканската атлетика единствено с лектора, но изрази надеждата си след успешния завършек на курса и добрите впечатления които ще останат у г-н Брадешко, атлетическата федерация на Словения да се подаде документи за официалното си присъединяване към АБАФ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай