Оперираха успешно Марадона, имал мозъчна травма

Легендата бе диагностициран със субдурален хематом

Оперираха успешно Марадона, имал мозъчна травма | StandartNews.com

Аржентински лекари са оперирали успешно легендарния аржентински футболист и треньор на националния отбор Диего Марадона, който е бил диагностициран с субдурален хематом. Това съобщи във вторник телевизионният канал Todo Notisias, който бе цитиран от ТАСС. Субдуралният хематом или субдуралният кръвоизлив е вид хематом, често свързан с черепно-мозъчна травма.

По-рано във вторник Марадона е транспортиран от болница в град Ла Плата, където е откаран в понеделник, в клиника в предградията на столицата поради необходимостта от операция. В Ла Плата той е подложен на КТ на мозъка, който разкрива наличието на натрупване на кръв.

По-рано личният лекар на Марадона - Леополдо Луке заяви, че хоспитализацията не е спешна и че самият бивш футболист иска да се подложи на медицински преглед. Аржентинските медии съобщиха, че Марадона има проблеми със съня.

На 30 октомври Марадона навърши 60 години. В момента той е старши треньор на аржентинския тим Гимнасия и Есгрима. Миналата седмица той беше изолиран поради контакт със заразен коронавирус.

Марадона е един от най-добрите футболисти на 20 век. Играл е за аржентински Аржентинос Хуниорс, Бока Хуниорс и Нюелс Олд Бойс, испанската Барселона и Севиля и италианския Наполи. Аржентинският нападател е спечелил италианското първенство и купа, купата на Испания, купата на УЕФА и световната купа. Общо той изигра 687 мача и вкара 363 гола, включително 113 мача за аржентинския национален отбор, 50 гола.

Субдуралният хематом или субдуралният кръвоизлив е вид хематом, често свързан с черепно-мозъчна травма.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай