Официално! Ето ги милионите на Гришо

Обявиха класацията на богаташите в тениса

Официално! Ето ги милионите на Гришо | StandartNews.com

Григор Димитров завърши сезона в АТР на 13-о място по приходи сред всички играчи при мъжете. Макар мястото в ранглистата за Гришо да е 14-о, той е с позиция напред в подреждането на изкараните от тенис пари през 2023-та.

Григор изпрати годината със страхотен Мастърс турнир в Париж, където достигна до финала, а само представянето във френската столица му донесе 487 420 щатски долара.

Именно това негово представяне го придвижи от 18-о до 13-о място, a за цялата година Григор си е заработил 2 703 137 долара.  

Тук говорим само за сумите от наградните фондове, които играчите изкарват с победи, без да включваме хонорари за участие, спонсорски договори и странични бизнес начинания и инвестиции.

От началото на кариерата си вече съвсем близо до 25 милиона - 24 700 429.

Съвсем логично №1 за годината е Новак Джокович, който до момента е заработил 11,5 милиона долара, като за първите осем в класацията все още предстоят АТР финалите в Торино, където те ще могат да си заработят още сериозни средства.

Втори е Карлос Алкарас със заработените 9,6 милиона, а трети е Даниил Медведев с 8,1 милиона долара.

Последният тенисист, заработил над милион през сезона, е намиращият се на 50-о място в ранглистата Миомир Кецманович, който е изкарал 1 001 997 долара.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Гаванчо
преди 5 месеца

Разумно да ги харчи нефпо някви к@рви!

Откажи
Гаванчо
преди 5 месеца

Разумно да ги харчи не по някое к@рви!

Откажи
Vankata
преди 5 месеца

Кой го интересува кой колко е изкарал.с труд и пот.ганъовска ви работа...сменете темата.пишете за парламента колко взимат...

Откажи