НСА с най-много титли след третия ден на Универсиада 2015

НСА с най-много титли след третия ден на Универсиада 2015 | StandartNews.com

Спортистите на НСА „Васил Левски" са лидери в класирането по медали след третият състезателен ден на Националната универсиада в Пловдив. Общо 52 са медалите, които столичните студенти спечелиха в надпреварата до сега - 25 златни, 15 сребърни и 13 бронзови. Втори след тях се нареждат студентите на СУ „Климент Охридски" с общо 32, а третата позиция с 11 медала е за домакините от ПУ „П. Хилендарски". Над 1300 са студентите, които участват в Универсиадата в Пловдив.

Най-добрите спортисти от българските висши училища спорят за отличията в 11 вида спорт: баскетбол, волейбол, джудо, карате, кикбокс, лека атлетика, плуване, тенис на корт, тенис на маса, хандбал и футбол. В турнира по лека атлетика претендентите бяха най-много - 177 от 20 висши училища. НСА спечели първото място, като второ и трето разделиха ПУ и УНСС. Оспорвани битки се водеха в състезанието по хандбал при мъжете, което беше спечелено от НСА. При дамите в спор за купата се изправиха ПУ и НСА. След много обрати и догонване в резултата представителките на домакините от Пловдив надиграха своите съпернички с 27 на 25 гола.

В останалите спортове НСА спечели призовете в карате, джудо, тенис на маса - отборно, мъже и жени. Софийският университет ликува с титлата на баскетбол жени, следван от НСА и УНСС. Продължава надпреварата в турнирите по тенис на корт, кикбокс, волейбол и футбол. Тази универсиада е най-значимото събитие за годината на Асоциацията за университетски спорт. Тя се осъществява с подкрепата на Община Пловдив, студентската общност в града на тепетата, МОН и ММС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай