Никола Цолов – най-бързият пилот с Фернандо Алонсо Карт

„Българският Лъв“ отново развя Националния трибагреник на престижния шампионат от Световните картинг серии – WSK

Никола Цолов – най-бързият пилот с Фернандо Алонсо Карт | StandartNews.com

Младата надежда на спорта в България - Никола Цолов, известен извън страната си като „Българския Лъв“ отново развя Националния трибагреник на престижния шампионат от Световните картинг серии – WSK, провел се в Сарно, Италия.

На финала след оспорвана битка той финишира 2-ри зад пилота на RedBul от Обединеното Кралство – Арвид Линдблад, след като беше най-бърз през целия уикенд. Това бе 3-тото състезание от WSK Euro сериите и втори пореден Pole позишън за Цолов, като този път даде по-добро време дори от горния клас машини - KZ.

В шампионата Цолов се класира 4-ти с равен брой точки редом с 3-тия Тимек Кухарчик от Полша, поради проблеми в предния кръг. Във втория кръг, който се проведе на пистата в Адрия, нашата звезда успя на финала да изпревари 26-ма пилоти и да финишира от последен на 5-то място, но поради техническа повреда постижението не беше зачетено. Цолов започва много силно този сезон и според специалисти таланта му тепърва предстои да се разгърне и най-доброто за него предстои.

Сезонът за пилота ни продължава със състезания от Европейския и Световния шампионат на CIK-FIA, където Никола ще се бори за титлите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай