Неймар посвети два гола на Коби

Бразилецът се разписа при победата на ПСЖ над Лил с 2:0

Неймар посвети два гола на Коби | StandartNews.com

Бразилската звезда във футбола Неймар вкара двата гола при гостуването на Пари Сен Жермен на Лил, в мач от френското футболно първенство, а парижани спечелиха с 2:0.

Неймар посвети и двете попадения на легендарния баскетболист Коби Брайънт, който загина в САЩ в катастрофа с личния си хеликоптер.

Веднага след като откри резултата в 28-ата минута той изтича до телевизионна камера и показва номер 24 в памет на Коби Брайънт, намерил смъртта си в инцидента заедно с дъщеря си Джиана.

Неймар получи топката от Марко Верати и с фалцов удар, извън обсега на вратаря Майк Мейнан, откри резултата.

В началото на второто полувреме гостите получиха и дузпа за игра с ръка на защитник в пеналта. Първоначално съдията подмина ситуацията, но след намесата на ВАР се коригира и даде дузпата. Неймар реализира за 0:2.

Домакините от Лил имаха две добри възможности да вкарат, но вече при 0:2. Най-напред в 68-ата минута шут нааБубакари Сумареабе изчистен пред голлинията. В самия край на мача пък гол на домакините бе отменен заради засада, след като Джонатан Бамба вкара.

Парижани също не стояха само в защита и можеха да направят и 3:0, но ситуациите за това бяха пропуснати от Килиан Мбапе и Мауро Икарди.

С тази победа отборът на ПСЖ вече има 52 точки, като с 10 след тях е Олимпик (Марсилия), а 3-ото място се заема от Рен с 37.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай