Нещо много важно се случва с "Герена"

Ето какво съобщи общинският съветник Симеон Ставрев

Нещо много важно се случва с "Герена" | StandartNews.com

Столична община е предприела първи стъпки към придобиването на стадион "Георги Аспарухов" и прилежащите му площи от държавата. Информацията идва от общинския съветник Симеон Ставрев, който чрез профила си в социалните мрежи информира за случващото се около "Герена", съобщи corner.dir.bg.

Целта на въпросното придобиване, което изцяло зависи от волята на държавата, е да може да се задвижат процедурите по модернизация на стадиона или направо построяването на нов такъв.

Идеята е общината да е притежател на стадиона и земята под него, но да предостави на „Левски” възмездно право на строеж и ползване.

Самият Наско Сираков изрази готовност да намери инвеститор за нов стадион, ако бъдат задвижени процедурите и от държавен стадионът стане общински.

Ето какво написа Ставрев по въпроса със стадиона на "сините":

"Столичен общински съвет направи първа стъпка за отпушване на процеса по модернизацията на стадион "Георги Аспарухов" - взе решение, че иска да придобие стадиона и прилежащите терени. На ход е държавата. Ако Министерски съвет не иска да прехвърли "Герена" на Столична община, то е редно да каже как държавата си представя "Левски" да получи нов стадион. В интервю за „Капитал” Наско Сираков изрази готовност клубът да намери инвеститор за строителство на стадиона при възмездно право на строеж и ползване. Така градът ще запази земята и самото съоръжение като собственост и няма да се случи схема като Пловдивския панаир, а общината ще има възможността да предложи на софиянци модерно съоръжение".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай