Немците прибраха по 100 000 евро

Немците прибраха по 100 000 евро | StandartNews.com

Премия от по 100 000 евро на човек си осигуриха немските национали с достигането си до 1/2-финал на световното в Бразилия. За място в Топ 4 Бундестима елиминира Франция с 1:0. Парите вече са по сметките на националите, обявиха от Германския футболен съюз, който до момента е раздал бонуси на стойност 2,3 млн. евро. При положение, че Филип Лам и компания вдигнат купата те ще приберат по общо 300 000 евро. "Нямаме нищо против да платим тази премия", заяви с усмивка президентът на ГФС Волфганг Нирсбах. Загубата на финала ще напълни джобовете на футболистите с по 150 000 евро, отделно от 100-те, заработени до момента.

Същата премия взеха немците при загубата от Испания на финала на европейското през 2008 г. При положение, че титлата замине за Германия общият награден фонд ще достигне от 6,9 милиона евро. Въпреки това местния футболен съюз ще е на печалба, защото ФИФА дава на четирите полуфиналисти по 15 милиона евро. 25,6 млн. е премията за шампиона, а 18,3 млн. остават за финалиста.

Капитанът на Германия Филип Лам се оплака от адската жегата по време на 1/4-финала с Франция. "Беше брутално горещо, особено когато излезеш от сянката на козирката и парещото слънце се стовари върху тебе. Но се справихме като отбор. Играхме много организирано, а трябва да отдадем заслуженото и на противника", коментира той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай