Не е истина! Българин удари 4 пъти Юрген Клоп

Кога се развива любопитната случка

Не е истина! Българин удари 4 пъти Юрген Клоп | StandartNews.com

Една от най-славните български следи, оставени в историята на европейския клубен футбол, става факт на днешния ден преди 19 години.

На 30 октомври 2004 г. в мач от 11 кръг на германското първенство Волфсбург приема Майнц и печели с 4:3 след четири гола на Мартин Петров., припомня Блиц.

По това време двата тима са изненадата на сезона. „Вълците“ са лидер в класирането с 21 точки, една повече от Щутгарт и Байерн, а новакът Майнц, водено т Юрген Клоп, е пети с 18 точки, колкото имат четвъртият Вердер и шестият Шалке 04.

Срещата между двете изненади е очаквана с интерес, а всички стават свидетели на историческо постижение на левичаря от Враца. Един от най-добрите български футболисти за XXI век се разписва четири пъти само в рамките на 17 минути.

Към 30 октомври 2004 г. това е рекорд на Бундеслигата за най-бързо отбелязани четири попадения от един играч в един мач. Постижението на Мартин Петров е подобрено 22 септември 2015 г., когато Роберт Левандовски бележи пет попадения в рамките на девет минути за Байерн при победата с 5:1 над Волфсбург..

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай