Наполи с историческо класиране в Шампионската лига

Осимен разнищи Айнтрахт

Наполи с историческо класиране в Шампионската лига | StandartNews.com

Наполи се класира за 1/4-финалите на Шампионска лига, след като разби с 3:0 Айнтрахт Франкфурт на стадион "Диего Армандо Марадона" и с общ резултат 5:0 елиминира германците.

В герой за домакините се превърна Виктор Осимен, който заби първите два гола в сблъсъка, точен беше и Пьотр Желински от дузпа. Вратарят на германците Кевин Трап отрази една дузина положения и спаси отбора си от пълен разгром на Ботуша, пише gol.bg.

През първото полувреме Наполи създаде повече положения и още в самото начало Матео Политано профука добра възможност. Пред него се откри голямо пространство и той отправи чудесен удар от границата на наказателното поле. Топката летеше право към долния ляв ъгъл, но Кевин Трап спаси.

После стражът на германците отрази удари на големите звезди на домакините Виктор Осимен и Хвича Кварацхелия, а Айнтрахт създаде опасно положение след половин час игра. Марио Гьотце беше изведен, но Алекс Мерет го изпревари и улови.

В 42-ата минута Кварацхелия остана очи в очи с Трап в малкото наказателно поле и опита да вкара топката в средата на вратата, но стражът на гостите отново спаси.

В добавеното време Трап най-накрая беше преодолян. Политано центрира в наказателното поле, където Осимен се извиси най-високо и нанесе мощен удар с глава отблизо в десния ъгъл за 1:0!

Наполи започна по-силно и второто полувреме и в 53-ата минута сложи точка на спора. Джовани Ди Лоренцо подаде по конец на Осимен, който имаше лесна задача да плъзне топката в празната врата за 2:0, а общият резултат вече стана 4:0. 

После Даичи Камада можеше да се разпише, след като стреля по земя, но Мерет беше на мястото си и улови. В 61-ата минута Трап отново спаси удар на Кварацхелия, но малко по-късно Джибрил Соу направи дузпа, от която Пьотр Желински преодоля вратаря с шут в центъра за крайното 3:0!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай