Надал се отказа от US Open

Послушах сърцето си и няма да пътувам заради пандемията от Covid-19, заяви Рафа

Надал се отказа от US Open | StandartNews.com

Световният № 2 в ранглистата на ATP Рафаел Надал обяви, че се оттегля от тазгодишното издание на US Open. Испанският тенисист, който спечели титлата в Ню Йорк преди година обоснова това свое решение в социалните мрежи. Той разкри, че е послушал сърцето си и за момента предпочита да не пътува заради пандемията от COVID-19.

Ето какво написа Ел Матадор:

„След много размисли, реших да се оттегля от тазгодишното издание на US Open. Ситуацията е много сложна в целия свят, случаите на заразени от COVID-19 растат. Изглежда все още нямаме контрол върху вируса.

Знам, че съкратеният тенис календар през тази година е варварски за тенисистите. След 4 месеца без професионален тенис разбирам и оценявам усилията на организаторите на US Open.

Всичките ми уважения към USTA (Американската тенис асоциация), организаторите на US Open и ATP, че се опитват всячески да направят събитието възможно най-достъпно за зрителите пред телевизорите.

Това е решение, което никога не съм искал да взимам, но този път избрах да последвам сърцето си и за момента предпочитам да не пътувам". Други състезатели от топ 50, които са отказали да играят в Ню Йорк са: Роджър Федерер, Гаел Монфис, Фабио Фонини, Стан Вавринка, Ник Кириос и Жо-Вилфред Цонга.

По-рано днес Григор Димитров също обяви, че не е сигурен в участието си на US Open

Гришо не е сигурен за US Open

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай