Надал и Хиска вдигат Сватбата на годината

Замък от 17 век приема тържеството

Надал и Хиска вдигат Сватбата на годината | StandartNews.com

Звездата на испанския и световен тенис Рафаел Надал слага край на ергенския живот. Матадорът ще се ожени за дългогодишната си приятелка Мария Франциска Перейо на която галено казват Хиска. Двамата са гаджета от 14 години, но чак сега се решиха за сватбата. Надал е последния от голямата тройка в тениса в която са още Новак Джокович и Роджър Федерер, който не беше женен.

Грандиозното тържество за което се говори още от сега, че ще е "сватбата на годината" ще е на 19 октомври в курорта Порт де Поленса на остров Майорка.
Надал и Хиска са избрали имението „Ла Форталеса“ (Крепостта – от испански език), което е на полуостров и е част от община Поленсия, впечаляващо парче земя, върху което е разположена луксозна собственост, която има дори и замък от 17 век. Тя е постоянно напълно затворена за публични посещения, защото е част от наследство от културен интерес, но пък приема разточителни частни партита. Част от местните политици преди години коментираха, че тази забележителност – една от най-впетляващите на острова, се е превърнала в наследство от културен интерес за ВИП персони, заради празненствата там в последно време. Същите тези политици съжаляват, че нито едно управление през годините не е успяло да приложи закона за културното наследство на Балеарските острови, така че подобни забележителности да могат да се посещават поне четири дни в месеца в определен график. Въпреки че конкретното имение е частна собственост, част от местните политици смятат, че все пак е от обществен интерес и притежателят му трябва да работи и за него. Преговорите между местната власт и собствениците му продължават като сега една от пречките й, че за да се стигне до основния вход по суша трябва да се мине през собствеността на военните служби.
Сватбата на баскетболиста Руди Фернандес е едно от събитията, които се състоя през 2015 г. в имението. Преди нея политиците отбелязват и друга сватба, заради която от Крепостта са били изтреляни фойерверки. Заради тях е имало недоволство, тъй като зоната е част от Натура 2000, а по този начин е била изложена на опасност от пожари. В черния списък на местните попада дори и филм, сниман с германско финансиране през август 2013 г. Миналият юни в Крепостта се ожени футболиста на Реал Мадрид Гарет Бейл.  
В средата на 2008 г. имението „Крепостта“ се продаваше за впечатляващите 125 милиона евро като се рекламираше като „най-скъпата собственост в Испания“. Няколко години по-късно тя беше притежание на британски гражданин, който я посещаваше рядко, но после стана собственост на един от най-големите спонсори на торите във Великобритания Джеймс Лъптън. Той даже включи във фондонабиращо парти за партията посещение на замъка от 24 души за седмица, което „струваше“ 220 000 паунда.
Имението има замък, построен към 1622 г., около който е изградено малко селище от шест къщи с общо 17 спални, два басейна, една хеликоптерна площадка и терасовидни паркови алеи. Площта му е 90 000 кв.м. Имението, което както стана ясно е на практика напълно недостъпно за обществото, е лесно за охрана и наблюдение. Трудно ще бъде достигнато от камери и фотографи, защото се намира на малък полуостров. Очакват се близо 500 гости, сред които, вече я потвърдено, ще е бившият крал на Испания Хуан Карлос. Списъкът с поканените също се пази в пълна тайна. Спекулира се, че ще присъстват най-известния тенисистт в момента Роджер Федерер, носителят на 5 златни топки във футбола Роналдо, испанския баскетболист Пол Галос, бившият селекционер на националния тим по футбол на Испания Хулен Лопетеги, както и тенисистите Фелисиано Лопес и Фернандо Вердаско, и певецът Енрике Иглесиас. Много от поканените вип персони ще се настанят в хотел Сон Брул. Очаква се всички да стигнат до Крепостта с кораб, за да не бъдат снимани от пресата.
Роклята на бултака
ще е от "Кортана"
Дизайнерката от Майорка Роса Естева, основател на марката Кортана е избрана да направи роклята на булката, която вече ходи на проби в дома й. Що се отнася за религиозната церемония, най-вероятно ще бъде водена от Франсеск Ксавиер Риуторт, който служи в параклиса на Портокристо, където Надал има къща.  
Надал и Хиска са заедно от 14 години, той е на 32 г., а тя на 30 г. сега. Тя работи в неговата фондация, която има благотворителна дейност. През декември м.г. например отпусна 1 млн. евро на засегнатите от наводнението в Санкт Лоренц през октомври, в което загинаха 13 души. По-късно Надал се включи лично по време на възстановителните работи в селището на Майорка като носеше вода на пострадалите. Фондацията е създадена през 2008 г. по идея на майка му, а връзките с институциите и стратегическото развитие са в ръцете на годеницата му Хиска Перейо. През 2015 г. отново на островите фондацията изгради първия център за деца в риск, за да живеят в подходяща среда. Надал е казвал неведнъж, че след края на кариерата си ще се посвети на хуманитарна дейност.
Рафа и Хиска се запознават като деца в Манакор. Сестрата на тенисиста – Марибел, ги е свързала. Бързо станали приятели, а приятелството прерастнало в нещо повече през 2005 г., въпреки че само няколко души са го знаели тогава. Дискретността винаги е била водеща за двойката, която е една от най-стабилните в Испания и в спортния свят въобще. Хиска винаги се е стремяла да бъде на втори план и да оставя главната роля за Рафа. Цялото й име е Мария Франсиска Перейо – Хиска. Най-близките й я наричат Мери. Завършила е администрация и фирмено управление в местния университет. Много от поканените вип персони ще се настанят в хотел Сон Брул. Очаква се всички да стигнат до Крепостта с кораб, за да не бъдат снимани от пресата.


Рафа купи яхта за 5 млн. евро

Сватбата вероятно е дала тласък на Рафаел Надал да си купи и уникална яхта. Според медиите в Испания Рафа вече е капарирал луксозното плавателно возило 80 Sunreef Power, което се очаква да бъде представено официално през септември тази година на фестивал във френския град Кан.
„Морето е част от живота ми и никога не съм криел любовта си към него. Всеки път, когато се прибера у дома в Майорка, се опитвам да намеря време да плавам с моята лодка. Щастлив съм да бъда част от семейството на Sunreef Power“, коментира Надал.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай