НА ЖИВО: Португалия - Исландия

НА ЖИВО: Португалия - Исландия | StandartNews.com

Португалия играе с Исландия във втори мач от група F и последен от първите мачове в групите на ст. "Жофроа Гишар" в Сент Етиен. Резултатът е 1:1.

Исландците имат неприятната участ да дебютират на европейско първенство срещу един от най-силните футболисти в света.

Това е Кристиано Роналдо, който преди дни беше обявен от "Форбс" за най-добре печелещият спортист в света, със заработени 78,4 млн. евро за последните 12 месеца.

Интригата на вечерта обаче е не толкова дали футболната икона ще вкара гол, а дали мускулатурата му ще издържи.

В края на успешен, но изключително тежък сезон за "Реал" Роналдо се контузи точно преди финала в Шампионската лига. Наложи се да почива както преди него, така и една седмица преди самото Евро 2016. А на самия финал игра куцайки.

Напрежението преди мача беше подгрято от селекционера на исландците Ларс Лагербак, който обяви Роналдо и Пепе за холивудски актьори заради симулациите, които често си позволяват на терена.

*******************

Мачът започна, исландците изобщо не желаят да киснат отзад в защита. Играта е по целия терен.

Най-после! Нани оползотвори едно центриране с удар с глава, но вратарят Хасен Халдорсон очевидно е непукист и с лекота изби топката.

Кристиано засега дирижира играта някъде отзад. И едва в 23-ата минута реши да си опита късмета, но запрати топката някъде край вратата.

Хм! Роналдо се задържа отпред - зоната, където се коват победите, но засега изглежда неефективен.

Исландците толкова се заиграха в мача, че забравиха, че са втората цигулка. И оголиха защитатата. Момент на колебание и старата пушка Нани си показа зъбите. Дългият пас на Андре Гомеш беше точен и на Нани му трябваше едно докосване, като в доброто старо време в "Манчестър Юнайтед". 1:0 за Португалия!

Край на първото полувреме.

Рекапитулацията досега: Ако това беше мач на "Реал", в който залогът е също толкова висок, както в този мач, Роналдо досега щеше да е вкарал поне гол! Или поне щеше да се е раздал на 100 процента. Вместо това той демонстрира неточни удари и неспособност да се пребори успешно при единоборство в наказателното поле. Роналдо не е същият. Добре, че беше Нани...

Развръзката предстои!

Започна второто полувреме.

Няма как Ларс Лагербак, който е прекрасен тактик, да не е разказал на своите играчи какви слаби места е видял в играта на Португалия. Ще стигнат ли възможностите на исландците, за да се възползват?

Подариха топката на Роналдо, но той я запрати край вратата. Нищо изненадващо на фона на досегашната му игра, де...

Не е за вярване и сигурно и в Исландия мислят, че сънуват и търкат очите! Биркир Бярнасон засече пас на Йохан Гудмундсон. Проста работа, поне на теория! Единият е от "Базел", другият е от "Чарлтън", ако сте ги чували. 1:1!!!  Исландия започва да мечтае!

Роналдо е максималист и започна да беснее. Изглежда обещаващо!

Прав беше Лагербак, Пепе е актьор. Фалшив актьор! След съвсем обикновено единоборство той явно се засегна и реши да изкара жълт картон на съперника си с просване по очи, ама ачик-ачик. За щастие, Джунейт Чакър не се подведе.

Исландия изтръпна. С право - имаше късмет! Нани стреля както си знае, топката мина някъде край страничния стълб.

Роналдо пак нанесе удар по топката. И пак не успя да улучи вратата...

Точните удари са 8-3 в полза на Португалия, резултатът е 1:1. Това е положението 10 минути преди края!

Още една добра дума за "правилната тактика" на исландците. Капитанът на Исландия Арон Гунарсон досега е извършил 5 тактически нарушения. Пет прекъснати атаки и нито един жълт картон дори!

Най-после! Роналдо отправи голов удар, но ... точно в тялото на вратаря! И късметът го е загърбил сякаш!

Не само Роналдо се разминава с топката, ами и топката взе да се разминава с Роналдо... Да не успееш да се пласираш след центриране, за да я засечеш не е типично за звездата на "Реал".

Край на мача! Втора сензация за деня! Португалия - Исландия 1:1

Стартови състави
ПОРТУГАЛИЯ: Руи Патрисио, Пепе, Р. Герейро, Р. Карвальо, Жоао Марио (78 Куарешма), Данило, Андре Гомеш, Виейриня, Нани, Моутиньо, Роналдо
Селекционер Фернандо Сантош
ИСЛАНДИЯ: Халдорсон, Б. Сьеварсон, Р. Сигурдсон, Гудмундсон, Б. Бярнасон, Г. Сигурдсон, Сигпорсон (81 Финбогасон), Арнасон, Бьодварсон, А. Гунарсон, Скуласон
Селекционер Ларс Лагербак

ГОЛМАЙСТОР 1:0 Пепе 31; 1:1 Б. Бярнасон 50

ЖЪЛТ КАРТОН: Б. Бярнасон (Исл)

Съдия Джунейт Чакър (Турц)

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай