НА ЖИВО: Италия - Швеция

НА ЖИВО: Италия - Швеция | StandartNews.com

Започна срещата от група "Е" на Евро 2016 между Италия и Швеция. Двата тима мерят сили на "Стад Мунисипал" в Тулуза.

Италия е лидер в групата с актив от три точки след изиграването на първите мачове. Възпитаниците на Антонио Конте стартираха с победа над Белгия с 2:0. Скандинавците имат една точка на сметката си. Тя дойде при равенството 1:1 с Ирландия.

Шведите започват уверено. Италианската защита бе тествана с две опасни центрирания към Златан Ибрахимович. Бранителите на Скуадрата удържат началния натиск до този момент.

Италия изравни играта в последните минути. И двете селекции разчитат основно на високи топки към снажните си нападатели.

Двата тима предложиха интересни първи 30 минути. Единственото, което липсва до този момент, са попаденията.

Златан Ибрахимович демонстрира на няколко пъти прекрасната си техника, но защитниците на Италия го пазят зорко и не му оставят празни пространства. Това принуждава нападателя да играе изнесен назад.

Край на първото полувреме! Въпреки интересната игра, резултатът остава 0:0.

Започна втората част!

Италия упражнява натиск пред шведската врата в първите минути на второто полувреме. Добрата защита спасява скандинавците от опасности до този момент.

Феновете на Швеция са доста по-шумни от италианските си колеги. Скандинавците създават прекрасна атмосфера на стадиона в Тулуза. Единственото, което остава, е Златан и компания да им донесат радост с голове.

Антонио Конте търси свежест в атаката на Италия. На мястото на Грациано Пеле се появи Симоне Дзадза.

Мачът е изпълнен с физически единоборства, както се и очакваше. Въпреки множеството фаулове, съдията Виктор Касай предпочита да не вдига картони.

Изглеждата унгарският рефер ме чу. Даниеле Де Роси получава жълт картон заради нарушение срещу Ким Калстрьом.

Златан Ибрахимович направи уникален пропуск на празна врата. За негова утеха страничният съдия вдигна флагчето за засада моменти след удара.

Втора смяна в състава на Италия. В игра се появи Тиаго Мота на мястото на Даниеле Де Роси. Последният получи жълт картон, което принуди селекционера Конте да не рискува тимът му да остане с човек по-малко.

Марко Пароло уцели гредата след удар с глава! Топката бе центрирана страхотно от Емануеле Джакерини.

ГОЛ! Едер разпечата вратата на Швеция! Роденият в Бразилия нападател се разходи из защитата на скандинавците и завърши положението с мощен удар, който остави вратаря Исаксон безпомощен.

Край на мача! Италия победи Швеция с 1:0. Последните секунди на двубоя бяха белязани от изключително спорно положение. Гранквист бе съборен в наказателното поле на Скуадрата, но Виктор Касай прецени, че дузпа няма. Ситуацията ще бъде коментирана дълго време от специалистите. Италия се превърна във втория тим, който си гарантира калсирането в следващата фаза. Първи това сториха домакините от Франция.

Съставите

Италия: Буфон, Киелини, Кандрева, Флоренци, Пеле, Бардзали, Де Роси, Едер, Пароло, Бонучи, Джакерини

Селекционер: Антонио Конте

Швеция: Исаксон, Йохансон, Гранквист, Олсон, Форсберг, Ларсон, Екдал, Калстрьом, Ибрахимович, Линделоф, Гуидети

Селекционер: Ерик Хамрен

Съдия: Виктор Касай (Унг)

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай