НА ЖИВО: Исландия - Унгария

НА ЖИВО: Исландия - Унгария | StandartNews.com

На "Стад Велодром" се играе двубоят Исландия - Унгария. Резултатът е 1:1.

Исландия - Унгария е двубой, който едва ли е впечатлявал преди европейското. След победата на унгарците над Австрия и невероятното равенство на викингите срещу Португалия и Кристиано Роналдо обаче техният сблъсък изведнъж привлече погледите.

А Марсилия се превърна в притегателен център за унгарските фенове (виж снимката).

Броени дни след неприятните спомени от англичаните и руснаците, градът отново се препълни със запалянковци. Емоциите този път са приятни и дано такива се запазят!

******

Начало на мача.

В 10-ата минута Йон Дади Бьодварсон фрасна топката с глава над вратата. Продължаваме да чакаме приятната изненада на терена.

Солидна част от феновете на снимката са имали билети. Унгарското присъствие по трибуните е впечатляващо!

30-а минута, а още чакаме изненада. Силите на двата отбора засега са изравнени, което прави мача малко скучен. Точните удари са 0-0. Тънкият момент е, че Унгария контролира мача с 69% притежание на топката - почти колкото това на Испания от златните й години. Това може да наклони везните в един момент!

Изненадата е факт в 40-ата минута! Исландия си изработи дузпа. Габор Кирай се хвърли уверено за топката в наказателното си поле, но Арон Гунарсон се спъна в него и съдията беше бозкомпромисен. Гюлфи Сигурдсон пък беше уверен от бялата точка - 1:0!

Край на първото полувреме, в което е имало сблъсък по трибуните. Отново пробив в сигурността на турнира!

Според "Гардиън", стотина унгарски фенове, облечени изцяло в черно, са се били със стюардите, тъй като са искали да се присъединят към свои съотборници в съседния сектор. Наложила се е намеса на полицията и употреба на сълзотворен газ, за да бъдат усмирени буйстващите, и за да може стюардите да се върнат на постовете си.

Това е сериозно предизвикателство пред участието на Унгария на турнира! Както знаем, поведението на феновете на даден отбор влияе сериозно върху решенията на УЕФА и Русия вече избягна отстраняване от европейското заради своите хулигани.

Начало на второто полувреме.

Золтан Щибер пробва дали съдията ще върне авантата за Исландия с дузпата. След лек сблъсък с Кари Арнасон унгарецът се просна на тревата. Дето се вика - ако мине номерът, но руският арбитър Сергей Карасев не пожела да "се реваншира".

Според сайта на УЕФА, дузпата е била за нарушение на Тамаш Кадар при сблъсък, последвал плонжа на вратаря Кирай. Оказва се сложна ситуация с две единоборства.

Десет минути остават до края. Унгарците поддържат притежание на топката от 67%, но какво от това? Дори вече са изнервени.

Стигна се и до размяна на реплики между Ласло Клайнхайслер с руския съдия - пореден жълт картон.

Логиката все пак възтържествува! След пас на Неманя Николич Биркир Сьеварсон отклони топката в собствената си врата. 88-а минута - 1:1!

Край на мача!

Стартови състави
ИСЛАНДИЯ: Халдорсон, Б. Сьеварсон, Р. Сигурдсон, Гудмундсон, Б. Бярнасон, Сигпорсон, Г. Сигурдсон, Арнасон, Бьодварсон, А. Гунарсон, А. Скуласон
Селекционер Ларс Лагербак
УНГАРИЯ: Кирай, Ланг, Кадар, А. Наги, Гера, Клайнхайслер, Щибер, Прискин, Гузмич, Джуджак, Юнаш
Селекционер Бернд Щорк
Съдия Сергей Карасев (Русия)

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай