НА ЖИВО: Финалът за Купата между Ботев и Локо

Резултатът на националния стадион е 1:0 за "смърфовете"

НА ЖИВО: Финалът за Купата между Ботев и Локо | StandartNews.com

Отборите на Ботев Пд и Локо Пд играят при 0:1 във финала за Купата на България. Мачът е пред над 15 000 зрители на националния стадион „Васил Левски“.

Ето и съставите:

Ботев Пловдив: Даниел Кайзер, Еберт Кардосо, Кристиан Димитров, Димитър Пиргов, Лазар Марин, Радослав Терзиев, Тодор Неделев, Джонатан Перейра, Александър Тонев, Лъчезар Балтанов, Антонио Вутов

 

Локомотив Пловдив: Мартин Луков, Йосип Томашевич, Димитър Везалов, Милош Петрович, Стивън Езе, Ален Ожболт, Абделхаким Нур Буна, Игор Банович, Момчил Цветанов, Димитър Илиев, Анте Аралица

Срещата стартира с добър шанс за Ботев. В него обаче Балтанов стреля неточно.

В 10-ата минута бе почетена легендата на „канарите“ и българския футбол Чико Дерменджиев. Целият стадион стана на крака с ръкопляскания, а играта бе спряна за кратко.

В началните минути зрителите в Сектор „А“ се почувстваха все едно са на плажа, тъй като млад мъж продаваше царевица с думите: „Да си подсладите след ракията“!

След 30 минути резултатът продължава да е 0:0, но пък феновете на Локо и Ботев са доста активни по трибуните като не спират да подкрепят своите любимци и да обиждат врага.

Така неусетно първото полувреме завърши 0:0. Никой от двата тима няма предимство!

Начало на втората част!

На трибуните е и президентът Румен Радев. Но и той, както всичко останали над 15 000 зрители все още чакат голове.

В 64-ата минута дойде и най-доброто положение за Локо Пловдив до момента. Стивън Езе се извиси над всички след центриране, но Даниел Кайзер изби ударът му с глава в корнер. Междувременно феновете на "смърфовете" гръмнаха няколко бомби.

В 67-ата минута се получи зрителна измама, че "канарите" повеждат. Ударът на Антонио Вутов се оплете в мрежата, но от външната й страна.

Локомотив повежда с 1:0. След контраатака, Анте Аралица центрира по земя и с много технично изпълнение с пета Ален Ожболт открива резултата за "смърфовете" в 73-ата минута.

След гола феновете на Локо нахлуха на пистата и в продължение на 2 минути на пуснаха своите герои да се върнат на терена, прегръщайки ги!

Минута по-късно Ботев можеше да се върне в мача, но ударът с глава на Еберт Кардосо удари напречната греда.

В 81-ата минута Тодор Неделев стреля от фаул, а топката облиза страничния стълб. Натискът на "канарите" ще се усилва.

Резервата Карагарен можеше да реши всичко само 60 секунди по-късно, но ударът му мина покрай вратата на Кайзер.

Нов пропуск за Ботев. Той път грешник бе Васил Шопов.

Край на мача! Локо печели Купата

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай