На Острова скочиха.Г-н Саутгейт, защо така?

По традиция английският национален тим създава проблеми

На Острова скочиха.Г-н Саутгейт, защо така? | StandartNews.com

От 1966 година всеки голям футболен форум за Англия започва така - еуфория, мечти и "Бог да пази кралицата". 

След това идва отрезвяване, недоволства, критики.

Вече ги има  и на Евро 2021. Ето какво пишат медиите след безличното равенство срещу Шотландия.

"Джак Грийлиш е национал едва от миналия септември, но подготвянето му за влизане в игра срещу Шотландия беше достатъчен повод, за да вдигне на крака 20 000 английски привърженици на „Уембли“. Когато стъпи на терена, феновете почти изпаднаха във възторг.

Всеки обича Грийлиш и изглежда той е създаден за сцена като тази. Но причината за този екстаз от запалянковците бе друга. Ставаше дума за Англия и това, което досега им липсваше в нападение. Това е отбор, за който се предполага, че е създаден да играе атакуващо, но досега в този турнир не сме видели нищо.

Когато Грийлиш влезе в игра, Трите лъва имаха един точен удар срещу Шотландия, който да се добави към двата при успеха над Хърватска с 1:0. Бройката им не се промени до последния съдийски сигнал – общо 3. Г-н Саутгейт, така няма да стане. Англия няма да спечели Евро 2020 с подобни числа.

Много се говори за Хари Кейн и той отново не беше на себе си. Логично бе сменен четвърт час преди края. Но тук става въпрос за нещо много по-голямо от един играч. Изминаха два мача, а Трите лъва така и не успяват да подходят правилно срещу по-скромни опоненти. Това трябва да се промени.

Стив Кларк изпрати трима централни защитници, за да има достатъчно тела, които да покрият заплахата, породена от капитана на Англия. Дали са имали достатъчно качество е съвсем друго нещо. Кейн беше тих и срещу Хърватска. Понякога изглежда малко статичен и дори уморен в тези горещи дни.

Кейн е на терена, за да вкарва голове, но едва ли ще го направи, ако Англия не изгради периоди на владение и доминация. Капитанът е критикуван, че се връща дълбоко, но той ще продължи да го прави, ако топката не намира път към него по-нагоре по терена.

Саутгейт разполага с добри технически играчи, но футболът не е добър, ако се играе без темпо, без значение колко талантливи са изпълнителите. Понякога в този мач на „Уембли“ Англия беше малко като Манчестър Юнайтед в лош ден.

Много таланти зациклили на втора предавка. Време е Саутгейт да дръпне ръчната спирачка и да покаже атакуващия потенциал на отбора. А той е в изобилие. Играчи като Санчо, Рашфорд и Грийлиш бяха резерви. Самото стъпване на терена на последния създаде възторг у феновете. Като нищо с по-експанзивна тактика и футболът на националния отбор да стане по-възторжен."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай