"Мтел атлетика за младежи" е вече за 10 000 ученици

"Мтел атлетика за младежи" е вече за 10 000 ученици | StandartNews.com

Стартът на най-мащабната атлетическа инициатива в България - "Мтел атлетика за младежи" на Българска федерация лека атлетика и водещия мобилен оператор бе даден днес на специална церемония в хотел "Метрополитън" в София. Началото бе обявено лично от президента на БФЛА Добромир Карамаринов и Илияна Захариева, директор "Корпоративни комуникации" в Мтел.

"През 2015-а година "Мтел атлетика за младежи" се проведе в 6 града на България и обхвана 4000 ученици от първи до 8 клас. Тази година сме си поставили за цел чрез този проект да стигнем до 10 000 деца. Новост ще е и специалната фейсбук страница, която "Мтел атлетика за младежи" ще има и в нея ще се качват, както резултати и снимки от всяко едно състезание, така и видео клипове. Планирали сме и голям летен лагер на морето в който ще вземат участие най-добрите от програмата", разкри Антон Бонов, главен координатор на проекта.

"Сигурна съм, че от тази програма ще излязат наследниците на Габриела Петрова и водещите в момента български атлети. Моля ви бъдете активни във фейсбук, за да могат всички ученици в България да разберат за второто издание на "Мтел атлетика за младежи". Вярваме в успеха на тази инициатива и колкото повече деца успеем да привлечем в леката атлетика това ще е шанс те да продължат да живеят здравословно. Да си пожелаем поне 10 000 деца да преминат тази година през "Мтел атлетика за младежи", заяви на старта на второто издание Илияна Захариева.

"От тази програма "Мтел атлетика за младежи" ще излязат както бъдещите големи шампиони, така и бъдещите граждани на България. Не всички от тези 10 000 деца ще станат шампиони, но спорта ще ги научи на това на което нищо друго няма да успее. Те ще се научат чрез леката атлетика на дисциплина, воля, взаимопомощ, както и на желание да се реализираш и на приятелски дух. Мтел и Българска федерация лека атлетика правят това, което всеки един добросъвестен гражданин трябва да направи, а също така, чрез спорта да им помогне да станат по-добри, заяви Добромир Карамаринов.

По време на церемонията бяха наградени и победителите от веригата „Мтел младежка атлетика" за 2015 г. - Вивиан Кръстева („Рилски атлет" – Самоков) при момичетата и Александър Димитров („Дунав" – Русе) при момчетата. Те станаха крайни шампиони в трибоя, провел се в поредица от шест състезания из цялата страна. Талантливите деца получиха атрактивни награди от Илияна Захариева, директор "Корпоративни комуникации" в Мтел. Двамата вече получиха като награди и екипировка от БФЛА, както и възможността да участват в един подготвителен лагер на разноски на федерацията.

"Пожелавам на малките атлети да продължават да тренират и да са упорити, защото нашият спорт никак не е лесен. Особено и при условията при които се готвим, посъветва Габриела Петрова по-малките състезатели. - Но е ето, виждайки, не само мен, но и останалите атлети, които постигат успехи, трябва да се мотивират още повече. Трябва и да знаят, че освен с положителни емоции и качества, спортът не може да им навреди по никакъв начин. Така че колкото повече спортуват, толкова по-добре." Нейният треньор Атанас Атанасов също адмирира инициативата на БФЛА и Мтел и призова колкото може повече ученици да се включат във второто издание на "Мтел атлетика за младежи".

"Няма нищо по-хубаво от това когато отида на стадиона да видя млади хора, които тренират лека атлетика, заяви Атанасов.
Пламен Вълков

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай