Модата засенчи "Златната топка"

Модата засенчи "Златната топка" | StandartNews.com

Меси с костюм под 3000 евро, сравниха Неймар с Чарли Чаплин

Ивайло Петев изтръска Бълхата от тройката си

Церемонията за "Златната топка" отново не получи желания отзвук. Звездата на "Барселона" Лео Меси я спечели - за рекорден пети път, но това не бе главна тема на вечерта. Гости, журналисти и фенове повече се интересуваха от костюмите и роклите на гостите в "Конгрес Хаус" в Цюрих.

Световните медии се удивиха, че за първи път Бълхата се е облякъл нормално. Както е известно, фенове и журналисти се присмиваха на Меси за избора му предишните години. Този път той сложи обикновен черен костюм и папийонка и много си приличаше с Кристиано Роналдо. Според информации в испанската преса костюмът му струва малко под 3000 евро и е от стара колекция на "Армани". Докато чакаха мига на истината (но той бе някак предизвестен), двамата се настаниха един от до друг и размениха любезности. Това учуди съотборника на Лео - Неймар, който остана трети и остана леко отритнат от звездната дружинка. Кристиано дори поздрави жената на Бълхата - Антонела Ракуцо, и й се усмихна в стил "Чарли Шийн". Самата тя бе определена от аржентинските медии като най-красивата девойка на вечерта. Антонела бе с изключително къса сива рокля. Самият Неймар заложи на типичния си екзотичен стил. Той сложи широк и спортно изглеждащ смокинг с шапка бомбе. В "Туитър" започнаха да го гаврят, че след церемонията вероятно ще ходи на магическо шоу. Други го сравниха с класическия образ на Чарли Чаплин - Скитника с бомбето, бастунчето и обувките с вирнат нос.

Атракцията на вечерта остана халфът на "Ювентус" Пол Погба. Французинът бе сложил черно сако със златисти орнаменти. Те си отиваха с изрусената му, приличаща на гнездо коса. С огромните си очила французинът наподобяваше анимационния герой Декстър. Плътно до него бе майка му, с рокля в тон с костюма на сина. Дани Алвеш се появи в Цюрих със сако, на чиито ръкави бяха изобразени листа марихуана.

Националният селекционер на България Ивайло Петев не позна новия-стар носител на "Златната топка". Това стана ясно, след като ФИФА публикува пълните резултати от гласуването. Номер 1 за българския специалист е Кристиано Роналдо. Втори е Андрес Иниеста, а на трето място - Томас Мюлер. Капитанът на националите Светослав Дяков пък е поставил на първо място Меси, а след него Роналдо и Иниеста. Българският представител на медиите с право на глас Михаил Савов също слага на първо място Бълхата, последван от Роналдо, докато третата позиция е определил за Роберт Левандовски от "Байерн".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай