Младежи откриват непознатото богатство на България

Програма на спортното министерство предпазва от вредни зависимости

Младежи откриват непознатото богатство на България | StandartNews.com

* Програма на спортното министерство предпазва от вредни зависимости

С непознатото богатство на България се срещат млади хора от 15 до 29 години в едноименния проект на фондация "Грижа за културното наследство" по Националната програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта (2023-2025 г.). Тя се реализира от Министерството на младежта и спорта.

ВИЖ ОЩЕ: Непознатото богатство на България! Магазинерка носи колие на 5 000 години

Голямата й цел е да предпази младите хора от вредни зависимости, давайки им нова перспектива за спорт, туризъм, здравословен начин на живот и непрекъснато обучение. В рамките на проекта "Непознатото богатство на България" ще бъде издаден сборник, който представя малко познати обекти от културно-историческото и природно наследство на страната ни, ще бъде организиран и младежки фестивал.

Новата програма за младите хора от 15 до 29 години, стартирана от Министерството на младежта и спорта, се финансира със средства по чл. 10а от Закона за хазарта.

Според него организаторите на хазартни игри са длъжни да правят годишни вноски за социално отговорно поведение за всеки издаден лиценз.

Приходите от годишни вноски постъпват по бюджета на Националната агенция за приходите и се предоставят чрез трансфер по бюджета на Министерството на младежта и спорта. По бюджета на Министерството на младежта и спорта се предвиждат и разходват средства за финансиране на одобрени проекти за младежки дейности.

Предложените дейности на Програмата са насочени изцяло в полза на младите хора на  възраст от 15 до 29  г. без ограничение на  пол, етническа принадлежност, социално-икономическо положение и други характеристики. Програмата цели насърчаване  на тяхното активно включване, инициативност,  информираност, неформално образование и  обучение, учене през целия живот, иновативност, творчество, солидарност и  съпричастност.

 

 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай