Мирела Демирева: Стискайте палци, гоня медал!

След толкова труд, нама как да кажеш, че си зле

Мирела Демирева: Стискайте палци, гоня медал! | StandartNews.com

Пред БНТ Демирева коментира очакванията за представянето си в Япония. Тя е сребърен медалист в скока на височина от предишните Игри в рио.

"Много съм добре, все пак съм на Олимпиада. Различно е от Рио, но е много хубаво - на мен много ми харесва. Японците са невероятни, изключително слънчеви, ентусиазирани, уважителни въпреки мерките в селото.

Хората са благодарни, че са тук, щастливи са, че изобщо има олимпиада. Има едно уважение, базирано на ценности, което е много вдъхновяващо. Това е толкова много трудно, толкова много хора зависят от тези игри.

Според мен това е един шанс да покажем на света, че сме благодарни и можем да се справим заедно с всякакви трудности", каза Демирева.

"Още от първия ден тренирахме. Аклиматизирахме се, ставаме монго рано сутрин, защото квалификацията е много рано сутринта в събота. Аз ще сам всичко от себе си, работила съм много.

Живяла съм с Токио 5 години - щастлива съм, че съм тук, стискайте ми палци. Разбира се, че и тук ще скачам за медал. Аз изпитвам уважение към труда си, към тялото си, към екипа си.

Няма как да полагаш толкова много труд и после да не си вярваш - да даваш обяснения, че си зле. Все по-близо съм до своя идеален скок, много работим. През годините имаше спънки, но сме на правилния път

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай