Петък,

Мирела Демирева: Стискайте палци, гоня медал!

От: Владислав КОЛЕВ -
560
Мирела Демирева: Стискайте палци, гоня медал!
A
A
A

Пред БНТ Демирева коментира очакванията за представянето си в Япония. Тя е сребърен медалист в скока на височина от предишните Игри в рио.

"Много съм добре, все пак съм на Олимпиада. Различно е от Рио, но е много хубаво - на мен много ми харесва. Японците са невероятни, изключително слънчеви, ентусиазирани, уважителни въпреки мерките в селото.

Хората са благодарни, че са тук, щастливи са, че изобщо има олимпиада. Има едно уважение, базирано на ценности, което е много вдъхновяващо. Това е толкова много трудно, толкова много хора зависят от тези игри.

Според мен това е един шанс да покажем на света, че сме благодарни и можем да се справим заедно с всякакви трудности", каза Демирева.

"Още от първия ден тренирахме. Аклиматизирахме се, ставаме монго рано сутрин, защото квалификацията е много рано сутринта в събота. Аз ще сам всичко от себе си, работила съм много.

Живяла съм с Токио 5 години - щастлива съм, че съм тук, стискайте ми палци. Разбира се, че и тук ще скачам за медал. Аз изпитвам уважение към труда си, към тялото си, към екипа си.

Няма как да полагаш толкова много труд и после да не си вярваш - да даваш обяснения, че си зле. Все по-близо съм до своя идеален скок, много работим. През годините имаше спънки, но сме на правилния път


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията