Министър Кралев откри Световната купа по гимнастика и акробатика

Министър Кралев откри Световната купа по гимнастика и акробатика | StandartNews.com

С изключително удоволствие ви поздравявам по повод откриването на организираната за първи път в историята обща Световна купа по спортна гимнастика и акробатика. Домакинството на това престижно състезание е чест и отговорност за България и показва отношението на нашата държава към спорта като най-добрия посланик на мира. Това заяви министърът на спорта Красен Кралев, който даде старт на Световната купа по гимнастика и акробатика в напълно обновената зала „Конгресна" на Двореца на културата и спорта във Варна. Официалното откриване на престижния спортен форум стана със стилна церемония под звуците на духовия оркестър на ВМС, с парад на знамената на държавите – участнички, носени от курсанти-матроси и с блестящото изпълнение на български народни танци от ансамбъл „Одесос". Поздравления към спортистите от 37 държави отправиха кметът на Варна Иван Портних и председателят на Организационния комитет на Световната купа Йордан Йовчев. Както традиционно се прави за феърплея на състезанието съдиите дадоха клетва за безпристрастност в името на спортменството. Клетва да не употребяват допинг и забранени средства и да спазват правилата дадоха и участниците в него.Още снощи те започнаха своите официални тренировки в зала „Конгресна", където днес започват състезанията с първите изпълнения на участниците до 14,16 и 18 години в спортната гимнастика.

За съжаление националният състезател Христос Маринов, няма да играе, защото в понеделник е скъсал мускул .На него възлагаха надежди за медал в халките, където е много добър. Специалистите дават прогнози за силно спортно бъдеще всъщност и на двамата братя –близнаци Христос и Исус. Вторият тренира в отбора на Благоевград. Много са упорити, изключително се натоварват в тренировките, за това и Христос е пострадал преди самия старт на Световната купа, коментираха при нейното откриване. Участват над 1000 спортисти. Те и доброволците по време на състезанието ще ползват безплатно автобусите на „Градския транспорт".

Билетите за вход са по 3 лева и се продават на касата на ДКС. В зала „Конгресна" има над 2 000 чисто нови седалки.

Красен Кралев:Изключително съм доволен, че успяхме с ремонта на зала „Конгресна" с усилията на кмета Иван Портних, фирмата изпълнител, която работи в една тежка форсмажорна ситуация. След това продължаваме с довършване на ремонта.Мога да успокоя всички за домакинството на Световната лига по волейбол, че всичко ще бъде наред-и със залата и с представянето на нашите национали в нея.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай