"Милан" мечтае за Шампионска лига

"Милан" мечтае за Шампионска лига | StandartNews.com

"Милан" затвърди впечатлението, че навлиза във все по-добра форма и спечели домакинския си мач от 27-ия кръг на Серия "А" срещу "Торино" с 1:0. "Росонерите" се доближиха на 1 точка от 5-ия Интер и 6 точки от заветното 3-то място, което дава право на участие в турнира Шампионска лига, който "Милан" е печелил цели 7 пъти - второто най-добро постижение, след 10-те титли на "Реал" (Мадрид).

През първото полувреме футболистите на Синиша Михайлович контролираха играта, но рядко се озоваваха на добри стрелкови позиции. В 27-ата минута изстрел на Кейсуке Хонда от пряк свободен удар се отби в напречната греда. Последва опасна ситуация пред вратата на Джанлуиджи Донарума. Чиро Имобиле бе изпуснат от защитата на домакините, но не успя да стреля точно.

Малко по-късно вратарят на "Торино" Даниеле Падели реагира фантастично след триходова комбинация на "росонерите" и шут на Джакомо Бонавентура. В последната минута на първото полувреме защитникът Лука Антонели бе най-съобразителен в наказателното поле на гостите след ъглов удар и откри резултата. Това бе вторият му гол през този сезон след победното му попадение в домакинския мач срещу Киево.

През втората част "росонерите" се оттеглиха в по-задни позиции и защитаваха умело крехката си преднина. 17-годишният Донарума показа класа при единствената сериозна заплаха в средата на полувремето. Шутът бе дело на Имобиле. В крайна сметка "Милан" записа пестелива победа, регистрирайки 11-ти пореден двубой без поражение във всички турнири. Грандът от Милано спази традицията да не губи на собствен терен от "Торино" в последните 30 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай