Мик Шумахер: За мен не е проблем да ме сравняват с баща ми

Шумахер-младши сподели целите си за сезона

Мик Шумахер: За мен не е проблем да ме сравняват с баща ми | StandartNews.com

Мик Шумахер сподели целите си за предстоящия дебютен сезон за него във Формула 2 и заяви, че за него сравненията, които хората правят с легендарния му баща – Михаел Шумахер – не са проблем. Шумахер-младши заяви, че успехите, които е постигнал баща му, са нещо, от което се вдъхновява.

"Да бъда сравняван с моя баща никога не е било проблем за мен. Много е просто – за мен да бъда сравняван с най-добрия пилот в историята на Формула 1 е цел, която искам да постигна. Фактът, че баща ми е моят идол е нещо специално. Чувствам се поласкан да бъда сравняван с него, защото аз все още мога само да се уча и да се опитвам да постигна прогрес", сподели Шумахер-младши.

"Стъпката от Формула 3 всъщност не е толкова голяма. Най-трудната част е да разбера гумите на 100%. Имаме много по-висока скорост и повече притискане, така че предизвикателството е страхотно. Мога да уча много от академията на Ферари и искам да се възползвам максимално. Те ме посрещнаха в семейството, което винаги е било част и от моето семейство", допълни Мик.

Новият сезон за младата надежда започва на 29 март в Бахрейн, където Мик ще кара с тима на Према, с който настоящият пилот на Ферари Шарл Леклер вдигна титлата във Формула 2 през 2017 г. Очаква се Мик Шумахер да проведе и два теста с болид от Формула 1 през 2019-а като част от академията за млади пилоти на Ферари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай