Петък,

Метър сняг за гимнастичките на Белмекен

От: Пламен Вълков -
212
Метър сняг за гимнастичките на Белмекен
A
A
A

„Много сняг ни посрещна на ВСК "Белмекен". Момичетата са много щастливи. Заредени са. Най-важното за мен е да провеждаме тренировки на чист въздух. Никога метеорологичните условия не са ме спирали. За мен няма лошо време, има лоши дрехи. Вече слезнахме от Зъбчето. Там имаше около метър сняг. Имаше един улей, пътека, която за наше огромно щастие ни направиха състезателите по борба. Те напред, ние след тях. Стана една чудесна тренировка. Опитвам се 70-80 процента от тренировките да са навън. Когато идваме ноември месец на 100 процента заниманията са на открито. Сега, обаче имаше дъждове, киша и мъгла и това ни принуди да се приберем в залите, но и там свършихме страхотна работа. Момичетата се намират в отлична физическа форма. Обърнахме внимание на всички качества – бързина, издръжливост, сила“, това заяви пред БНР кондиционният треньор на националния отбор по художествена гимнастика Цветелина Кирилова. Полуфиналистката на 400 метра с препятствия от Олимпийски игри в Пекин през 2008 година заедно с момичетата вече 10 дни е на високопланинската база и добави:

„Тук се спазват всички противоепидемични мерки. Всеки един в база е с отрицателен тест. Няма болни.

Лагерът ще приключи на 23-ти януари. Миниум 20 дни, защото високопланинският подготвителен лагер е много важен. Девойките минаха преди почти два месеца. За съжаление жените – индивидуално може би ще останат без такъв лагер, защото програмата им е много натоварена и няма къде да го вмъкнем“, добави бившата ни топатлетка. 

В момента при отлични условия на ВСК "Белмекен" се подготвят 200 спортисти от България, Молдова и Чехия, а в неделя пристигат и плувците на Унгария. 


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com