Меси разкри кой го е излъгал в Барса

След края на сезона ще обявя къде отивам, заяви звездата

Меси разкри кой го е излъгал в Барса | StandartNews.com

Капитанът на Барселона - Лионел Меси, заяви в интервю за испански телевизионен канал, че още не е решил къде ще продължи кариерата си, като ще изчака края на сезона по футбол, за да прецени. Аржентинецът засегна много теми, като разкри, че досегашният президент на клуба - Джозеп Бартомеу, често го е лъгал и злепоставял пред медиите. 

Също така Меси каза, че има много спортисти, на които се възхищава, и сред тях от футбола е Кристиано Роналдо. Португалецът бе обявен за най-добър футболист на 21 век на церемония за връчването на наградите Глоуб сокър в Дубай като изпревари Меси,  Мохамед Салах и Роналдиньо.

„Когато завърша кариерата си, ще се завърна да живея в Барселона, бих искал да имам и някаква роля в клуба – допълва Меси. - Винаги съм мечтал да играя в друга лига, в САЩ. Може би някой ден ще се случи, но не е нужно да е веднага. В момента съм фокусиран върху следващите няколко месеца.“

За трансфера на Луис Суарес от Барселона в Атлетико (Мадрид), аржентинецът казва: „Лудост е, че го пуснаха да напусне без пари, да откупи договора си и да отиде в Атлетико, където да се бори за същите неща като Барса“.

Меси не спести похвали за бившия си треньор Хосеп Гуардиола и за Луис Енрике: „Говоря с Пеп за работата му в Манчестър Сити. Не сме говорили да работим отново заедно. Пеп е най-добър при подготовката за мачовете в офанзивен и дефанзивен план, научи ни как да печелим. След като си тръгна, мислех, че знам всичко, но дойде Луис Енрике, който ни научи още нови неща“.

За сегашния наставник на Барселона – Роналд Куман, Меси коментира: С Куман нещата станаха по-сериозни. Имаше нова идея за отбора и за клуба. Назначението му бе много добро. Трудно е с новите играчи и с младоците в отбора, но нещата започват да се подобряват“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай