Вторник,

Меси посочи големите страхове за Аржентина

От: Владислав КОЛЕВ -
1192
Меси посочи големите страхове за Аржентина
A
A
A

Капитанът на аржентинския национален отбор Лионел Меси  определи Франция и Бразилия са големите съперници на Аржентина за световната титла в Катар. Звездата похвали и състава на Испания, който по думите му може да стигне далеч, въпреки младия състав, с който разполага.

"Всеки противник е труден по един или друг начин. Не забравяйте, че нямахме много срещи с отбори от Европа. Но и тези отбори не обичат да играят срещу нас. На европейските отбори им е трудно с южноамериканците. Мисля, че пристигнахме в Катар навреме. Но не трябва да обръщаме внимание на истеричните мнения на хората,  които ни обявиха предварително за шампиони.

Необходимо е да вървим напред в турнира стъпка по стъпка. Франция всява страх, има класни играчи и треньор. Бразилия също има много качествен състав, няма достатъчно баланс, но имат Неймар. Испанците са млади, но имат ясна идея в играта", каза Меси в интервю за програмата Universo Valdano на телевизия Movistar.

Аржентинецът констатира, че е все по-трудно да се появи нестандартен играч, който се отличава, тъй като всичко в съвременния футбол е подчинено на тактиката. 

„Мисля, че футболът се промени много. Сега е трудно да се види играч, който е изключителен. Защото от малък си принуден да играеш по определен начин. По-скоро става въпрос за тактика. Днес е ясно, че всеки отбор прави живота труден за някого, без да има изключителни играчи, които играят по тактически организиран начин", каза Меси.


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com