Меле на фенове шокира Бразилия

Четирима ранени, баща спаси сина си в екшъна

Меле на фенове шокира Бразилия | StandartNews.com

За Бога, това е само една игра, ревнаха легендите на бразилския футбол. Страната беше разтърсена от свиреп екшън по време на мач, който по чудо се размина без жертви. Залогът в срещата между "Атлетико" (Паранензе) и "Васко да Гама" дойде в повече на феновете. Домакините се бореха за виза за копа Либертадорес, а гостите от Рио за оцеляване в елита. В крайна сметка ликува "Атлетико" след погром 5:1 на терена. На трибуните обаче бе ад.

Още през първата част двете агитки нахлуха в буферната зона и започнаха да се млатят. По чудо хулиганите простиха на баща с дете, които се оказаха в центъра на боя. Наложи се да бъде викана военна полиция, за да сложи край на грозните сцени. На игрището пък кацна хеликоптер, който да извози ранените. Въпреки слуховете за убити се оказа, че има само четирима ранени. Един от тях дори бе пуснат да си ходи за Рио, след като го закърпиха. Диогу Кордейру (29 г) и Стенван Виейра (24) остават в болница с черепни травми, но няма риск за живота им. Габриел от Рио пък поискал да бъде преместен в частна клиника.

Задържани са шестима от най-дейните хулигани. По трима от двете агитки. Един от тях придоби печална слава в цялата страна. 23-годишният Леоне Мендеш Силва от "торсидата" на "Васко" бе заснет как млати жертвите си с тояга с пирон. Той бе спипан да се крие в тоалетната на автобус с едни от най-запалените фенове на "Васко". По-късно стана ясно, че мелето е било уговорено отдавна.

Още на 2 декември ултраси на "Атлетико" предупреждават в интернет никой да не води жени и деца на стадиона. Няколко играчи плакаха, след като се притесниха за роднини. Педро Кен от "Васко" не искаше да рита, докато не чуе майка си и баща си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай