Медведев спря Гришо на полуфинала

Късметът покри руснака и го прати на първи финал в Големия шлем

Медведев спря Гришо на полуфинала | StandartNews.com

Приказката за Григор Димитров на US Open приключи на полуфинала. В него той загуби с 6:7 (5), 5:7, 3:6, от №5 в света Даниил Медведев. Въпреки, че се оплакваше от контузии заради многото изиграни мачове това лято руснакът издържа на силната игра на Григор и се класира за първи път за финал в турнир от Големия шлем.

В първия сет двамата си размениха по един пробив. Вкрайна сметка се стигна до тайбрек в който късмета покри Медведев за 7:5, след час игра. Вторият сет започна с пробив на Григор. След това обаче Димитров направи серия от непредизвикани грешки и Медведев поведе с 3:1. Спадът в играта на Гришо свърши с 2 бързи гейма на неговата сметка за 3:3. След 4:3 за руснака се стигна и до 4:4. Медведев показа повече устойчивост в дългите разиграванията, а и късмета му помогна да вземе втория сет с 6:4 пак за час. В третия Медведев проби за 3:1, а после покачи на 4:1. При 2:5 Григор спаси два мачбола, а след това направи 3:5. Медведев все пак си взе подаването, а с това и мача. 

Въпреки загубата Гришо показа, че възвръща формата и играта, която сме свикнали да виждаме от него. Полуфиналът на US Open ще го изстреля от 78-о място преди началото на турнира в ранглистата до 25-о от идния понеделник.

"Не очаквах да спечеля в 3 сета. Не очаквах толкова добро представяне в Ню Йорк. Ако някой ми беше казал преди първия или втори кръг, че ще получа крампи и после ще стигна до финала нямаше да му повярвам. Сега ще гледам с пуканки пред телевизора втория полуфинал", коментира след края на мача Медведев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай