Мазе се прицели в пет медала

Мазе се прицели в пет медала | StandartNews.com

Вон избухна в сълзи след поредния провал

Вейл/Бийвър Крийк. Словенката Тина Мазе подобри поредния си рекорд на световното първенство във Вейл и Бийвър Крийк (САЩ). Носителката на Големия кристален глобус за 2013 година спечели с лекота златото в комбинацията (б.а. спускане и слалом). Така тя счупи с 3 дни постижението си за най-възрастен състезател с титла. В събота Тина влезе в историята си със златото в спускането на 31 г и 283 дни.

В понеделник словенката бе най-бърза в спускането и пета в слалома. Това обаче й бе достатъчно, за да запише във визитката си четвърта титла от шампионат на планетата в различна дисциплина. Общо Мазе вече има 9 медала от световни първенства, но отказа да кара в отборното, което бе снощи. "Свършила съм си работата наполовина", каза Мазе. "Ще опитам да стана първата жена, която е спечелила медали от всички индивидуални дисциплини на световното", допълни тя. В Щатите помнят подобно постижение. През 1999 г. с пет медала от световното в Бийвър Крийк и Вейл си тръгна Ласе Кюс.

Втора в алпийската комбинация на 0,22 сек остана Никол Хосп, а трета на 0,35 сек е другата австрийка Михаела Кирхгасер. Слабото представяне на американките продължи с отпадането на Линдзи Вон в слалома и 14-ото и 15-ото място, съответно на Лорън Рос и Джулия Манкузо. Вон не скри разочарованието си от спечелването само на един бронзов медал пред родна публика и се разрева на рамото на съотборничката си Стейси Кук. Убедително в класирането по медали води Австрия с 3 златни, 2 сребърни и един бронзов. Домакините продължават с бляскавото си представяне. И Бийвър Крийк и Вейл отдалече светят в бяло, синьо и червено, а атмосферата е точно като за световно. Всички гости на първенството гледаха във Вейл церемонията по награждаването на медалистките от алпийската комбинация, а после и безплатния концерт на ТВА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай