Любимка на Кралев с фурор на пистата

Любимка на Кралев с фурор на пистата | StandartNews.com

Средата на март 2015 година се превърна в повратна точка за развитието на талантливата атлетка Лиляна Георгиева. 14-годишната рекордьорка на 3000 м, която живее в дом за деца, лишени от родителски грижи, получи силно рамо от министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

Той осигури на талантливото момиче подготвителен лагер и месечна стипендия. Със съдействието на Българската федерация по лека атлетика и представителя на "Асикс" за България Любо Ганев Лили получи и пълна маркова екипировка. Подкрепата, която министър Кралев оказа на талантливата атлетка, много бързо даде резултати. През август Георгиева не само спечели сребърен медал на европейския олимпийски фестивал за кадети в Тбилиси, но и подобри националния рекорд на 800 метра за момичета под 16 години и се изкачи до номер 2 в световната ранглиста за своя набор. станалите атлети от топ 100 на младите таланти на "Стандарт" също записаха отлични резултати през летния сезон.

Митко Ценов спечели европейската титла на 3000 м с препятствия при младежите до 23 г. в Талин. На същия шампионат Георги Цонов (троен скок) и Денис Димитров (100 м) спечелиха сребърните медали и затвърдиха силното представяне на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай