Луис Суарес губи спонсори

Луис Суарес губи спонсори  | StandartNews.com

Нападателят на Уругвай Луис Суарес загуби един от финансовите си спонсори, след като ухапа Джорджо Киелини и бе наказан от ФИФА.

Асът на Ливърпул отнесе санкция от 9 мача за националния тим и четири месеца забрана да стъпва на стадион, след като ухапа по рамото Киелини в мача срещу Италия от груповата фаза на Световното първенство.

Компанията за залагания 888poker обяви, че прекратява отношенията със Суарес, а решението влиза веднага в сила.

Уругвай ще трябва да се оправя без звездата си на осминафиналите на Мондиала, където среща Колумбия. Ако остане на "Анфийлд" пък Суарес няма да може да играе за "червените" до октомври.

В същото време легендата Диего Марадона определи наказанието от ФИФА като "срамно".

"От ФИФА не показват никакво разбиране към феновете. Направо да го оковат в белезници и да го хвърлят в Гуантанамо", заяви Дон Диего, който пък през 1994 година отнесе наказание от 15 месеца, след като даде положителна проба за ефедрин.

Суарес си събра багажа и се прибра в Уругвай, а на летището в Монтевидео бе чакан от над 1000 фена, които изказаха подкрепата си към него.

От Ливърпул пък ще потърсят правна помощ за казуса с нападателя. От клуба няма да бързат с действията си. Все още в клуба не са сигурни дали Суарес ще бъде допуснат до тренировки. Уругвайският национал пък трябва да изкара от "Анфийлд" 3 милиона лири в периода на наказанието си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай