"Лудогорец" се измъкна в Стара Загора, "Берое" с три греди

"Лудогорец" се измъкна в Стара Загора, "Берое" с три греди | StandartNews.com

"Берое" и "Лудогорец" не успя да се победят и завършиха при резултат 0:0 в дербито на върха от 8-ия кръг на "А" група. Мачът започна с 5 минути закъснение, тъй като имаше проблем с мрежата на едната врата, който моментално бе отстранен.

Домакините от Стара Загора създадоха куп положения пред вратата на "разградчани" и уцелиха три гери.

В първоначалните минути двата тима заформиха здравка битка на терена, но интересните ситуации до този момент липсват. В 26-ата минута домакините бяха на крачка от гола, но удар на Елиаш с глава срещна напречната греда. В 41-ата минута Светослав Дяков бе изгонен за получени два жълти картона. В 43-ата минута пред Елиаш се отвори добра възможност за гол, но футболистът шутира слабо и Милан Борян спаси.

Втората част стартира с инфарктна ситуация пред вратата на българиския шампион. Венцислав Василев центрира остро към Стивън Петков, който стреля с глава. Късметът покри Лудогорец, тъй като кълбото попадна право в обсега на Борян, който сложи край на опасността.

В 53-ата минута гредата за втори път се оказа верен помощник на стража на "орлите". Петков отправи изстрел по земя като топката се спря в левия стълб.

Острите набези на домакините не спряха дотук. В 71-ата минута Венелин Филипов проби и стигна до самата аутлиния. Футболистът намери своя съотборник Спас Делев, който от удобна позиция без подготовка отправи силен изстрел. Борян спаси, след което топката отново попадна в Делев. При добавката стражът на разградчани показа класа и изби в корнер.

В 80-ата минута Георги Божилов направи поредния сериозен пропуск. Нападателят бе изведен сам срещу вратаря и се опита да го прехвърли, но кълбото кацна на горната греда.

Минута по-късно Георги Терзиев за малко не си заби ефектен автогол.

Така "Лудогорец" се завърна на върха в класирането с актив от 15 точки след 8 изиграни мача, а "Берое" е на трета позиция с 13 точки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай