Лудогорец с първа загуба в контролите

Втородивизионен тим от Русия надви шампионите

Лудогорец с първа загуба в контролите | StandartNews.com

Лудогорец отстъпи с 1:2 на втородивизионния руски отбор Акрон (Толиати) във втора контрола в рамките на два дни. Вчера тимът се наложи с 2:1 над Динамо (Киев), а на терена бяха повече от основните играчи.

Старши треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас даде шанс предимно на резерви, както и на четирима млади футболисти, които без Доминик Янков са част от втория отбор на шампионите.

Това е и първо поражение на шампионите по време на подготовката им в Турция.

Първата опасност бе пред българската врата още в 5-ата минута, която дойде след забугена топка на границата на наказателното поле. Последвалият изстрел по земя обаче излезе в аут.

В 19-ата минута Янков изведе великолепно Илиев сам срещу вратаря, но младият футболист стреля в тялото на вратаря Волков. Топката се върна към нахлуващия Икоко, който обаче изпрати топката над напречната греда.

В 24-ата минута Акрон се възползва от нова грешка в отбраната на разградчани. Опитният Моци сбърка пас към халфовете, руснаците пресякоха и бързо атакуваха от ляво. Топката беше извадена към грузинеца Квеквескири, който без да се бари наказа младия Дамян Христов с удар от 6-7 метра.

Второто полувреме започна с натиск на руския отбор, но защитата на Лудогорец не пусна втори гол. На два пъти се наложи и вратарят Дамян Христов да спасява мрежата си.

Натискът не спираше и в 62-ата минута Акрон като по чудо не вкара втори гол. Рашад Садиков не успя да уцели вратата от три-четири метра. 7 минути след това Терзиев и Гиргоре изпуснаха Делкин при центриране по земя отляво, но нападателят на руснаците от три метра пак прати топката над горната греда.

Противно на развоя на събитията Лудогорец изравни в 73-ата минута чрез Доминик Янков, който завърши атака на Каули Оливейра. Но радостта на българския отбор трая само две минути, след като Артур Газданов видя, че Дамян Христов не е на вратата си и го наказа от близо 30 метра.

Състав на Лудогорец: Дамян Христов, Джордан Икоко, Георги Терзиев, Козмин Моци, Драгош Григоре, Сисиньо, Димитър Илиев, Абел Анисе, Стефан Баджи, Доминик Янков, Димитър Митков (второ полувреме: Каули Оливейра, Бърнард Текпетей)

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай