Лудогорец смачка Левски и се качи на върха

Разградчани записаха девета поредна победа в първенството

Лудогорец смачка Левски и се качи на върха | StandartNews.com

Лудогорец прегази Левски с 5:1 у дома в двубой от 27-ия кръг на efbet Лига и дръпна с 6 точки пред ЦСКА на върха в класирането, като има и мач по-малко.

Разградчани записаха девета поредна победа в първенството и спряха серията от 10 поредни мача без поражение на съперника.

Домакините поведоха още в третата минута, в която Руан Крус се възползва от остро подаване отдясно и отблизо се разписа за 1:0. Крус можеше да удвои в десетата минута, но не успя да стреля точно.

Левски върна интригата в 17-ата минута след удар на Марин Петков покрай Серджио Падт за 1:1.

Пет минути по-късно домакините бяха на сантиметри от това да изравнят, но изстрелът от фаул на Бърнард Текпетей срещна напречната греда.

След 30-ата минута Левски имаше две добри възможности след удари от дистанция на Джавад Ел Джемили и Евертон Бала. Минути преди края и Марин Петков тества вратаря на разградчани, но Падт отново се справи.

Две минути след почивката Лудогорец поведе в резултата (2:1), Георги Терзиев вкара гол с глава, възползвайки се от центриране на Рик Джонатан.

Разградчани успяха да вкарат втори гол с глава по-малко от десет минути след това, когато Якуб Пьотровски намери топката след неуспешен опит за изчистване и я насочи в далечния ъгъл за 3:1.

Капитанът на Лудогорец бе в основата на четвъртото попадение на своя тим, след като в 63-ата минута асистира на Квадво Дуа за 4:1.

В продължението на двубоя Кайо Видал се възползва от грешка в отбраната на съперника и оформи крайното 5:1, пише БЛИЦ.

Лудогорец е лидер с 63 точки и мач по-малко от втория ЦСКА, Черно море е на трета позиция с две точки и ма-по-малко от "червените". Левски е четвърти с 51.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай