Льоклер стартира първи в Гран при на Австрия

Пилотът на Ферери с най-добро време в квалификацията

Льоклер стартира първи в Гран при на Австрия | StandartNews.com

Пилотът Шарл Льоклер с Ферари спечели квалификацията в Гран При на Австрия и ще започне от първа стартова решетка утрешната надпревара. Пилотът на скудерията записа най-бързи времена в последните две свободни тренировки и с 1:03.003 мин. оглавява класирането в квалификацията. Това е първи полпозишън за Ферари в Австрия от 16 години насам.

Другият пилот на Скудерията Себастиян Фетел претърпя голямо разочарование, след като не успя да влезе в Q3 заради проблем. Люис Хамилтън записа второто най-добро време - 1:03.262 мин., но може да получи наказание заради препречване на Кими Райконен. Макс Верстапен с Ред Бул ще стартира трети (1:03.439 мин.), а Валтери Ботас - четвърти (1:03.537).

След това следват Кевин Магнусен (Хаас), Ландо Норис (Макларън), Кими Райконен, Антонио Джиовинаци (Алфа Ромео и двамата), Пиер Гасли (Ред Бул) и десети е Фетел (Ферари).

Хамилтън се позиционира пред Кими Райконен в началото на квалификацията и може би ще бъде наказан от стюардите. Колата на Себастиян Фетел пък имаше проблем с входния колектор и той не успя да запише обиколка в последния етап.

Допълнителен интерес на състезанието утре придава фактът, че Ферари и Пиер Гасли от Ред Бул ще стартират със софт гумите, които са по-меки, докато двата Мерцедеса и Верстапен с другия болид на „биковете" се очаква да стартират с медиум.

Състезанието утре на пистата „Ред Бул Ринг" започва от 16:10 ч.

Преди това Шарл Льоклер даде най-добро време и в третата свободна тренировка преди Гран при на Австрия във Формула 1. Пилотът на Ферари направи най-бърза обиколка за 1:03.987 минути на пистата "Ред Бул Ринг", дълга 4.318 километра.

На второ място е световният шампион Люис Хамилтън. Пилотът на Мерцедес изостана на 0.143 секунди от Льоклер. Трети се нареди неговият съотборник Валтери Ботас, на 0.234 секунди от лидера.

Четвърти остана Себастиан Фетел (Ферари), докато петата позиция е за Макс Ферстапен от Ред Бул.

фото ЕПА/БГНЕС

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай