Линдзи Вон: Победа №68 ще дойде в Канада

Линдзи Вон: Победа №68 ще дойде в Канада | StandartNews.com

Кралицата на скоростите Линдзи Вон бе сред големите звезди, които промотираха Белия керван ден преди старта на Световната купа в Зьолден. Вон има 4 големи кристални глобуса в кариерата си и рекордните при дамите 67 победи за СК. Американката говори за това, което предстои пред пратеника на "Стандарт".

- Линдзи, чувствате ли се готова да стартирате само 10 седмици, след като паднахте жестоко в Нова Зеландия и счупихте костица на левия глезен?


- За съжаление няма да моhа да участвам, въпреки че вече направих над 10 тренировъчни спускания в Зьолден. Не чувствах болки, но не искам да рискувам. Ако се бях пуснала утре (б.р. днес), целта ми щеше да е място в първите 10, защото знаете, че гигантскияj слалом не ми е най-силната дисциплина. Все пак обаче точките от това десето място може да се окажат много важни в края на сезона за генералното подреждане за световната купа.


- Отсъствието на контузената Фенингер и далата си почивка за този сезон Тина Мазе не ви ли отваря вратата към пета голяма световна купа?


- Контузията на Анна е нещо ужасно. Дано се оправи по-бързо. Товаq че и Тина си даде почивка наистина ми повишава шансовете, но да не забравяме, че има още няколко талантливи скиорки начело с Михаела Шифрин, които също имат за цел кристалния глобус.


- Какъв е графика ви за спечелване на 68-ата победа за световната купа?


- Целта ми е това да стане в Лейк Луис (смее се). Това е любим мой курорт, а и пистата много ми пасва на стила на каране.


- Вашата фаворитка за първото място в Зьолден в събота?


- Естествено Михаела Шифрин. Независимо че е само на 20, тя направи отличен последен сезон в гигантския слалом. Лара Гут и Вики Ребенсбург също не са за подценяване.


- Казахте, че този сезон ще балансирате между отлична форма и максимално релаксиране. Означава ли това, че вече гледате на ските като забавление и наистина ли през 2018 г. ще сложите край на кариерата си?


- Забавлението е важна част от нашия спорт. Без него наистина няма да има смисъл да продължа. Иначе засега съм си поставила за цел да карам до 2018 г. Ако тогава се чувствам като сега - перфектно и физически, и емоционално, то със сигурност ще продължа. Засега обаче не правя планове за 2019 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай