Линдзи Вон изравни рекорд на Стенмарк

Линдзи Вон изравни рекорд на Стенмарк | StandartNews.com

Американката Линдзи Вон изравни днес рекорда на Ингемар Стенмарк (Шв) по спечелени кристални глобуси в световната купа по ски. Красавицата спечели последния супергигантски слалом с 1:07,70 мин, а с това и 19-ия си трофей. Успехът е 67-и за световната купа за Вон. Тя изостава сериозно от Стенмарк по този показател, защото шведът има в кариерата си 86 победи.

Втора на Супер-Г днес на 0,49 сек от Вон остана лидерката за СК Анна Фенингер (Ав), а трета с 1:08,50 мин е нейната преследвачка Тина Мазе (Слвн). Така преди последните два дисциплини (слалом на 21 март и гигантски слалом на 22-и) Фенингер има 1453 т, а Мазе изостава с 32 т.

При мъжете изненадващо последния Супер-Г бе спечелен от Дъстин Кук (Кан) с 1:06,04 мин. За канадецът, който взе среброто на супергигантски от световното във Вейл и Бийвър Крийк 2015 това е първа победа за СК. Втори в Мерибел остана носителят на купата в дисциплината Шетил Йенсруд (Нор) - 1:06,09 мин, а трети за радост на домакините е Брайс Роже (Фр) - 1:06,12 мин. Лидерът за голямата световна купа Марсел Хиршер (Ав) направи безупречно спускане и завърши четвърти. Така преди последните стартове (гигантски слалом - 21 март и слалом - 22-и) Хиршер води с 1298 т, а Йенсруд е втори на 34 т. Като се има предвид, че Марсел е в пъти по-добър в техничните дисциплини от норвежеца може още от сега да изстудява шампанското за четвъртата си поредна голяма световна купа. На 20-и март от 11,15 ч е отборното състезание в Мерибел.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай