"Левски": "Спортинг" ще плаща разноски

"Левски": "Спортинг" ще плаща разноски | StandartNews.com

Дело няма, искат ни само становище, обявиха "сините"

Шансовете на "Спортинг" да осъди "Левски" заради Валери Божинов са илюзорни, обяви собственикът на тима Тодор Батков" пред "Гонг". В неделя бе тиражирана информация, че португалците съдят "сините" за 25 млн. евро, каквато била цената на Валери, както и за още 6, които той трябва да подели с клуба. "Ние проучихме нещата детайлно. Консултирахме се с видни адвокати, които имат опит в Спортния арбитражен съд и Европейската футболна асоциация. Ако искат да ни привлекат като страна по дело, после ще ни плащат разноските. Поехме разумен риск в името на "Левски", каза още адвокатът.

"Може и въобще да не се окажем страна по случая. Получихме в петък следобед материали от 700 страници по преписка. Определен е и срок, в който трябва да дадем нашето становище. Дело няма. От нас се иска само информация. Предоставили сме документите на адвокати, които ще оформят становището ни. Докато това не стане, не искам да коментирам, а и не съм запознат с претенциите на португалците. Ще предоставим кореспонденцията си със "Спортинг", ФИФА и португалската федерация", заяви пък изпълнителният директор Константин Баждеков.

Валери бе привлечен през зимата на "Герена" като свободен агент. Божинов бе уволнен през септември 2013 г. от "Спортинг". Той заведе дело срещу "лъвовете" за 5,4 млн. евро пропуснати ползи. Божинов отказа на няколко пъти извънсъдебно споразумение, което е предизвикало контрата от Лисабон.

На "Герена" тръгват без нови

попълнения от чужбина. "Сините" ще направят първа тренировка под ръководството на Пепе Мурсия днес. Те обаче продължават да водят разговори с набелязаните от тях легионери. Собственикът Тодор Батков е категоричен, че броят им ще бъде сведен до 3 души. Той обяви също в интервю за "България он еър", че очаква развръзка с "Газпром" до месец-два.

"Имахме разговори и някакво уточнение. Надявам се на положително развитие", заяви адвокатът. "Сектор "А върви. Почват да леят бетона. Работим с фенове на "Левски", които ни направиха отстъпки. Школата ни работи, вижте колко момчета имаше в отбора, който стигна европейско първенство. Ако играехме в Европа, щяхме да повторим последните години. Да се разходим до Сараево и Павлодар - да ги видим и паднем", каза още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай