"Левски" не успя да пречупи "Марек"

"Левски" не успя да пречупи "Марек" | StandartNews.com

Дупница. Отборът на "Левски" направи равенство 1:1 при гостуването си на "Марек" в мач от 11-ия кръг на "А" група и пропусна възможността да се върне на второ място в класирането.

Двубоят бе спрян за няколко минути в 17-ата, тъй като фенове на Левски влизаха на стадиона през оградата.

Домакините също допринесоха за безредиците, тъй като не бяха осигурили полиция за срещата, а имаше само охранители с палки в ръцете. На стадиона имаше само един униформен полицай.

В 16-ата минута на мача, който започна в 15.00 часа, част от гостуващата агитка нахлу в сектор "В", където имаше доста привърженици на "Марек". Феновете на сините започнаха да замерят тези на домакините с летви и седалки, които счупиха.

Главният съдия Георги Игнатов прекрати срещата за няколко минути, докато привържениците на "Левски" се върнат в своя сектор. Играчите също опитаха да ги успокоят и в крайна сметка след четири минути играта беше подновена.

Повечето фенове на "Марек", които бяха в сектор "В", се преместиха в сектор "А" заради опасения от нови безредици. Игнатов пък обяви, че ще прекрати срещата окончателно, ако ситуацията се повтори.

Оказа се, че близо 400 полицаи са ангажирани с пазенето на бюлетините за предстоящите избори. Част от тях все пак бяха извикани и за началото на второто полувреме вече има униформени на стадиона.

На терена също не беше спокойно и след последния съдийски сигнал за първото полувреме двата отбора си заформиха меле. До това се стигна, след като Веселин Минев реагира остро срещу играч на домакините, който пък искаше обяснение от Луис Педро, а Владимир Гаджев изблъска с ръце Мартин Димитров.

Всичко по-интересно се случи през втората част на двубоя. В 62-та минута Златко Бонев бе изведен сам срещу Пламен Илиев и откри резултата, като останаха съмнения за нарушение на Марио Близнаков преди гола, както и игра с ръка на голмайстора. 4 минути по-късно Игнатов свири спорна дузпа за "Левски" след единоборство между Аниете и Николов, но вратарят на "Марек" Емил Михайлов спаси удара на Гаджев от бялата точка.

В 79-та минута гостите получиха право да изпълнят втора дузпа, като този път нямаше никакви съмнения, след като Виячки спря центриране на Мирослав Иванов с ръка. Деко реализира наказателния удар и изравни резултата, но до края възпитаниците на Георги Иванов не успяха да стигнат до нов гол и си тръгнаха само с точка от Дупница.

След това равенство "Левски" заема трето място в класирането с 20 точки, докато "Марек" се изкачи до 9-та позиция с 9 точки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай