"Левски" би Марек, Божинов вкара, Минев и Секейрос с дебют

"Левски" би Марек, Божинов вкара, Минев и Секейрос с дебют | StandartNews.com

Правец. "Левски" победи с класическото 3:0 Марек в контролна среща, която се игра на терена в Правец. Това е първи успех за "сините" в последните им четири контроли.

Борислав Стойчев реализира първия гол за "Левски" още в 6-ата минута в приятелския мач, а другите две попадения отбеляза Валери Божинов (8', 75') - първите два гола за 28-годишния нападател от началото на контролите на "сините".

Повторен дебют със синята фланелка направи дошлия от Ботев Пловдив Веселин Минев, а след почивката в игра се появи и друг новопривлечен играч - испанецът Мигел Секейрос.

„Сините" отбелязаха два гола в началото на мача и набързо поведоха с 2:0. Още в 6-та минута Крумов центрира от корнер, топката бе изчистена, но Балтанов я пое и подаде към Крумов, който центрира отново в наказателното поле на Марек, където Борислав Стойчев вкара отблизо. Две минути по-късно Валери Домовчийски подаде към Валери Божинов, който излезе сам срещу Михайлов и капитанът на Левски реализира в десния ъгъл за 2:0. В края на полувремето Валери Домовчийски се пребори за висока топка с Николай Николов. Защитникът на Марек след това удари без топка Домовчийски и му посегна с глава. Съдията изгони Николов с директен червен картон, а след това отстрани и Домовчийски, информира официалната страница на "Левски".

Двата отбора започнаха отново с 11 човека второто полувреме. В състава на "Левски" се появи новото попълнение Мигел Секейрос. Ради Димитров пък смени Крумов на десния фланг.

В 58-та минута младият Краев стреля отлично от пряк свободен удар, но топката мина покрай вратата. В 64-та минута и Божинов шутира от фаул, но вратаря на Марек спаси. Десетина минути по-късно отлична комбинация между Бедоя и Божинов, изведе нападателя сам срещу вратаря, Божинов стреля, но Пламен Младенов спаси. В 75-та минута обаче капитанът на "Левски" се разписа от дузпа, отсъдена за игра с ръка на играч на Марек в пеналта – 3:0.

Съставите на двата тима - ТУК!

"Доволен съм от победата. Още по-щастлив съм заради играчите. Това беше цел, която преследвахме и най-сетне видяхме резултата от усилията ни през седмицата на тренировките", каза наставникът на "Левски" Пепе Мурсия.

Старши треньорът остана доволен от играта на новите попълнения Веселин Минев и Мигел Секейрос, които за първи път играха с тима. "Минев е един от семейството на "Левски", вие го познавате. Доста опитен футболист, може да помогне доста на отбора. Мигел го познавам като играч от Испания, но не е бил мой футболист. Мисля, че може да даде креативност в халфовата линия и в завършващата фаза", допълни Мурсия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай